Home Nieuws Italiaanse kampioen AC Milan te gast in het Philips Stadion, alle activiteiten...

Italiaanse kampioen AC Milan te gast in het Philips Stadion, alle activiteiten staan in teken van oud&nieuw

1098
0

PSV heeft een toptegenstander gestrikt als slot op de voorbereiding op het tweede deel van de competitie.

De Italiaanse kampioen AC Milan zal vrijdag 30 december te gast zijn in het Philips Stadion. Het duel met de Italiaanse kampioen begint op vrijdag 30 december om 18.15 uur in het Philips-stadion. PSV bereidt zich volgende maand in Spanje voor op de tweede seizoenshelft. De oefenwedstrijd tegen AC Milan is de laatste test voor de hervatting van de competitie, op zaterdag 7 januari in Eindhoven tegen Sparta Rotterdam.

PSV meldt verder dat er veel rond het duel gepland zal zijn. “Alle activiteiten rond het duel met AC Milan staan in het teken van oud en nieuw. Wat we op 30 december precies gaan doen, is nog een verrassing. Daarover vertellen we snel meer”, aldus PSV via de bekende kanalen. “Zeker is dat we vooruitblikken op een hopelijk succesvol 2023”, klinkt het vanuit de club.

PSV en AC Milan hebben een prachtige geschiedenis met elkaar. Beide clubs troffen elkaar in 2005 in de halve finales finales van de Champions League. PSV toen heel dicht bij het bereiken van de finale. Na een 2-0-nederlaag in Milaan kwam PSV tijdens de return voor eigen publiek met 2-0 voor. Toen Massimo Ambrosini in de blessuretijd scoorde namens de Italianen, was PSV uitgeschakeld, al maakte Phillip Cocu er nog wel 3-1 van.

Verschillende PSV’ers speelden in het verleden voor AC Milan. Mark van Bommel, Johan Vogel en Ruud Gullit droegen allen het shirt van AC Milan. PSV zorgde in 1987 voor een recordtransfer door in de zomer van 87 Ruud Gullit voor ruim zeventien miljoen gulden aan AC Milan te verkopen. In de Italiaanse competitie staat de ploeg van trainer Stefano Pioli op de tweede plaats, 8 punten achter Napoli.


Vorig artikelKeert Branthwaite terug naar Everton nu Boscagli langzaam fit geraakt?
Volgend artikelDe backposities staan onder spanning | Kritiek op Hoever neemt toe en keert Mauro Júnior terug op oude niveau?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in