Home Nieuws Ismael Saibari wilde vakantie inruilen voor trainingskamp in Oostenrijk en wijkt niet...

Ismael Saibari wilde vakantie inruilen voor trainingskamp in Oostenrijk en wijkt niet af van dat ene doel: ‘Ik ga voor een basisplaats’

3082
0

Precies een jaar geleden baarde Ismael Saibari best wel wat opzien door uit het niets als basisspeler tegen FC Eindhoven twee goede goals te scoren.

Onder Ruud van Nistelrooij kreeg Saibari de kans zich te laten zien en die kans greep hij met beide handen aan. De ogen waren een jaar geleden vooral gericht op het grote talent Johan Bakayoko maar het was juist Ismael Saibari die zich meteen al in de voorbereiding liet zien en later ook tegen AS Monaco en Rangers FC meteen volop kansen kreeg zich te profileren. Een blessure en dus wat minder speeltijd gooide later wat roet in het eten maar toch schoot de carriere van Saibari uit de startblokken.

Inmiddels is de aanvaller weer helemaal terug en richt hij zich na successen met Marokko weer op PSV. Saibari kijkt dan ook uit naar het nieuwe seizoen met PSV. De 22-jarige aanvallende middenvelder, die eerder deze maand met Marokko O23 de Afrika Cup won, moest recent door PSV zelfs afgeremd worden. Hoe zit dat precies?

Op 9 juli speelde Saibari de finale van de Afrika Cup O23 en dus kreeg Saibari van PSV een paar weken vakantie. Echter bleek de aanvaller andere plannen te hebben en dus diende de jonge topvoetballer het verzoek in om mee te reizen naar het trainingskamp in Oostenrijk. De technische staf dacht daar iets anders over en adviseerde Saibari om rust te nemen.

Woensdagavond stond hij tegen FC Eindhoven mocht Saibari zichzelf weer laten zien en stond hij weer op het veld. “Ik wil zo veel mogelijk minuten maken, gaan voor een basisplaats en het rendement omhoog krikken”, zegt Saibari na afloop tegenover de verzamelde media. Saibari keek nogmaals terug op de succesvolle weken met de Marokkaanse nationale ploeg.

“Het was heerlijk om de Afrika Cup-winst samen te vieren met het Marokkaanse volk, maar nu weet ik dat een nieuw seizoen is begonnen. Ik heb alle tijd gehad om op een roze wolk te zitten.”

Saibari wijkt niet af van zijn grote doel en wil kost wat kost een basisplaats veroveren onder Peter Bosz. De jonge Saibari is multifunctioneel maar heeft weinig voorkeuren mits hij maar van waarde kan zijn voor PSV. “Maar ik speel gewoon waar de trainer zegt dat ik moet spelen. Het liefst ben ik de meest vooruitgeschoven middenvelder”, aldus Saibari, die wellicht een kans verdient om de positie van Xavi Simons in te nemen.


Vorig artikelExperiment met ‘Gakpo-achtige aanvaller’ op rechtsachter smaakt naar meer voor Bosz: ‘Interessante optie’
Volgend artikelXavi Simons in gesprek met Duitse media over vertrek bij PSV: ‘Toen heb ik die beslissing gemaakt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in