Home Nieuws Isaac Babadi zag de speler naar wie hij zo opkijkt met tranen...

Isaac Babadi zag de speler naar wie hij zo opkijkt met tranen in de ogen afscheid nemen bij PSV

12613
0

Voor Isaac Babadi bleek het een zomer te zijn om nooit te vergeten. De jonge middenvelder kreeg plotseling uit het niets het volledige vertrouwen van trainer Peter Bosz.

Het talent spat er natuurlijk vanaf bij de middenvelder met enorm potentieel maar dat het deze zomer zo snel zou gaan had niemand verwacht en ook de hoofdrolspeler zelf rekende op een andere zomer dan de voorbije zomer. Kort gezegd gooide Peter Bosz de zeer getalenteerde middenvelder meteen voor de leeuwen. Het pakte meer dan goed uit.

Bosz gaf eerlijk toe dat hij Isaac Babadi maar ook Ismael Saibari eigenlijk niet kende. De trainer bleek dan ook verrast te zijn over de kwaliteiten van de beide zelf opgeleide spelers, die er meteen stonden toen Bosz ze voor de leeuwen gooide. Voor Isaac Babadi bleek het allemaal nieuw te zijn en de jongeling zegt dan ook genoten te hebben van de eerste maanden bij de eerste selectie.

Babadi maakte van dichtbij de hectische Deadline Day bij PSV mee. Eveneens een gebeuren waar Babadi eerder nog geen kennis mee wist te maken. Babadi zag veel onrust rond spelers waar hij veel mee in de weer is. Zowel Ibrahim Sangaré als Johan Bakayoko waren hele dagen onderwerp van gesprek, zag Babadi. Voor Babadi bleek Deadline Day een gebeuren te zijn waar hij blij van werd want hij is nog altijd PSV’er.

Dat gold ook voor Johan Bakayoko maar niet voor Ibarhim Sangaré, die uiteindelijk alsnog vertrok en in Nottingham Forest zijn nieuwe werkgever vond. Babadi zag alles gebeuren afgelopen dagen en blikt in gesprek met het Eindhovens Dagblad terug op die hectische dagen.

“Hij stond met tranen in zijn ogen bij de afscheidsspeech”, vertelt Babadi over de laatste dag van Sangaré tegen de regionale krant. “Dat was heel indrukwekkend en emotioneel. Ibrahim was ook als een grote broer voor mij en misschien wel mijn favoriet. Nu moet ik zijn woorden en lessen gebruiken om zelf door te groeien.”

Babadi wist al in een vroeg stadium dat Johan Bakayoko bij PSV zou blijven dus dat stelde hem wel enigszins gerust. Deadline Day vorderde maar voor Babadi was het simpel. Zijn Belgische vriend zou bij PSV blijven. “Wat ben ik blij dat hij in ieder geval gebleven is bij ons. Ik volgde de transferperiode op de voet en vond het allemaal spannend, maar hij had ook tegen mij gezegd dat hij zou blijven. Gelukkig maar.”

Voor Babadi is de start van het seizoen nog altijd onwerkelijk en de jongeling zegt zijn dromen te leven bij PSV. Een basisplaats in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal maar ook in de eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen kreeg hij van Peter Bosz een basisplaats toebedeeld.

Tegen Sturm Graz tikte Babadi een wonderschone treffer binnen. “Volgens de trainers had ik het verdiend om te spelen en ik besef nog nauwelijks wat er allemaal is gebeurd. Het was een heerlijke tijd. Sindsdien moet ik wat meer dingen managen, als het ware”, aldus Isaac Babadi, die afgelopen dagen in het trainingskamp van Jong Oranje nogmaals uitsprak graag bij PSV te willen blijven.


Vorig artikelTrotse Cody Gakpo kreeg even ‘flashbacks’: ‘Geweldig hoe het nu met PSV gaat, ben supertrots’
Volgend artikelNoa Lang spreekt over zijn eerste maanden PSV en wijst naar Luuk de Jong: ‘Ik ben anders dan de rest’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in