Home Nieuws Isaac Babadi wil een PSV-legende worden, PSV maakt stappen voorwaarts in onderhandelingen

Isaac Babadi wil een PSV-legende worden, PSV maakt stappen voorwaarts in onderhandelingen

8664
0

Isaac Babadi staan volop in de schijnwerpers van de nationale en internationale voetbalwereld.

Dat het in de voetballerij snel kan gaan, bewijst Isaac Babadi weer eens opnieuw. De jongeling, pas achttien jaar oud, geldt als absoluut toptalent en heeft ‘Mo Ihattaren-achtige’ bewegingen in de voeten. Het bewegen, positie kiezen, balbehandeling en zijn spelinzicht zijn van hoog niveau en het gaat hem erg gemakkelijk af.

Babadi en PSV zijn een prachtige combinatie te noemen. Club en speler zijn al jaren aan elkaar verbonden en voor de jonge topvoetballer geldt PSV als zijn tweede thuis. De pas achttienjarige Babadi heeft dan ook een bijzonder doel voor ogen. Babadi wil namelijk een echte PSV legende worden. Dat zegt zijn broer over de jonge topvoetballer in gesprek met de Volkskrant.

Het artikel is even mooi als aandoenlijk te noemen. Het gaat namelijk ook over het levensverhaal van de broers Babadi en hoe de broers voor elkaar zorgen. Broer Samuel geniet van alle belangstelling voor Isaac. Samuel ziet dat de internationale pers de jongeling ook in de gaten krijgt. Samuel Babadi is overal waar Isaac is. De negen jaar oudere Samuel is naast zijn broer ook zijn personal trainer, zaakwaarnemer en vaderfiguur.

Vorige week zat Samuel, die 9 jaar ouder is dan Isaaci in het Philips Stadion op de tribune toen Isaac Babadi in de derde voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz zijn eerste officiële doelpunt voor PSV maakte. Babadai scoorde al in de Kuip maar dit doelpunt werd afgekeurd. Babadi zette tegen Sturm Graz een unieke prestatie neer. De tiener bleef schier eenvoudig overeind en wisselde het ene mooie moment af met het andere mooie moment.

De spelers van Graz die de tiener dachten te konden aanpakken op het middenvelder, werden eenvoudig uitgekapt en soms zelfs voor schut gezet door een op het oog simpele voetbeweging. Babadi leed slechts één keer balverlies in de tweede helft. Wat volgde was een staande ovatie bij zijn wissel. Samuel zegt daarover: ‘Het was een emotioneel moment, omdat ik weet hoe vaak hij hierover al heeft gedroomd.’

‘Het gaat snel’, zegt Samuel over de ontwikkeling van zijn jongere broer, die zijn wedstrijden vorig seizoen in Jong PSV speelde. ‘Hij krijgt veel vertrouwen van trainer Peter Bosz en geniet van elk moment. Het is een voorlopig hoogtepunt van een project waar we al heel lang mee bezig zijn’, klinkt het.

Inmiddels vallen er positieve geluiden waar te nemen over de contractverlenging van de middenvelder, die zo graag bij PSV wil schitteren. ‘De club weet dat het dieper in de buidel moet tasten, nu het de jeugdinternational zijn kunsten op het hoogste niveau heeft laten zien’, schrijft De Volkskrant in het artikel over één van PSV’s grootste talenten ooit.

‘Isaac heeft de intentie om bij PSV te blijven, maar daar moet wel een stukje waardering tegenover staan’, zegt Samuel. ‘Hij is hier op zijn plek en wil een grote speler, een legende, worden bij PSV’, zegt de 27-jarige broer Samuel over zijn jonge broer Isaac.


Vorig artikelTransferspecialisten blijven akkoord PSV en Wolfsburg over Vranckx melden
Volgend artikelPSV verdient eenvoudig 5 miljoen euro en treft club waar ‘beste spelers zijn verkocht’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in