Home Nieuws Isaac Babadi, upcoming supertalent met ‘Mo Ihattaren-achtig’ voetbal in de benen

Isaac Babadi, upcoming supertalent met ‘Mo Ihattaren-achtig’ voetbal in de benen

4063
0

Vraag Hans Kraaij naar Isaac Babadi en de ESPN analist en journalist raakt niet uitgesproken.

Babadi geldt binnen de PSV opleiding als één van de grootse aanstormende talenten. Dat werd jaren geleden ook gezegd over Mo Ihattaren en we weten allemaal hoe dat inmiddels is afgelopen. Beide jonge spelers, want ook voor Ihattaren geldt dat hij nog erg jong is, hebben wel degelijk overeenkomsten als we specifieke spelkenmerken analyseren. Wie naar Babadi kijkt ziet dat de spelvreugde er vanaf spat maar ook speltechnisch zijn er overeenkomsten.

Het gaat eigenlijk te ver om over ‘Mo Ihattaren-achtig voetbal te spreken omdat de middenvelder uit Utrecht helaas nog weinig heeft kunnen laten zien in zijn vastgelopen carrière. Maar dat wat hij liet zien, zag er toch echt veelbelovend uit. Babadi geldt in ieder geval ook als uiterst verfijnd en technisch in zijn passing en schijnbewegingen. Ook daarin heeft Isaac Babadi ogenschijnlijk overeenkomsten met Ihattaren. De pas 16-jarige jeugdspeler van de club zette nog niet zo lang geleden in het Philips Stadion zijn handtekening onder zijn eerste profcontract. Het contract loopt tot de zomer van 2024.

Babadi Hij speelt sinds het seizoen 2018-2019 in de PSV Jeugdopleiding. Eerder kwam hij uit voor jeugdelftallen van N.E.C. Nijmegen. Babadi heeft de Nederlandse nationaliteit en heeft zijn roots in Sierra Leone liggen. Maak via onderstaande video’s kennis met de jeugdspeler van PSV.


Vorig artikelVan Nistelrooij: PSV transfermarkt op bij vertrek Gakpo, 20 miljoen voor Karlsson
Volgend artikelVan Nistelrooij blikt terug op Cambuur: ‘Die was echt totaal onacceptabel’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in