Home Nieuws Is uitgeruste Phillip Cocu klaar voor AZ?: Inmiddels ervaren coach denkt aan...

Is uitgeruste Phillip Cocu klaar voor AZ?: Inmiddels ervaren coach denkt aan club in Nederland

3243
0

Phillip Cocu geldt inmiddels als een ervaren trainer-coach maar heeft wel een jaar rust achter de rug.

De oud PSV coach sprak met RTL 7 over zijn toekomst en over PSV. De trainer volgt de club nog altijd op de voet en blijft PSV minded. Inmiddels staan clubs als PSV, Fenebahce en het Engelse Derby County achter zijn naam. Zijn buitenlandse jobs werden geen onverdeeld succes.

Tegen RTL & zegt Cocu over zijn jaar rust: ‘Even de handen vrij, dat is ook wel even fijn na een carrière van twintig jaar als speler en dertien als trainer. Maar ik begin weer wat wedstrijdjes te kijken, het begint weer een beetje te trekken’, aldus de oud-voetballer en 101-voudig international over zijn sabatical.

Cocu staat open voor een nieuw avontuur en dat kan ook in Nederland. Buiten PSV om kan Cocu prima in de Eredivisie werken, zo geeft hij aan. ‘Clubs mogen altijd bellen. Of ik het doe is een tweede. Als iets past of op het juiste moment voorbijkomt, dan zou ik er zeker voor openstaan.’

Of er weer grote internationale clubs voor hem komen blijft nog even de vraag. Zijn prestaties in het buitenland waren nog niet goed te noemen. Clubs in Spanje en Engeland zullen niet zo snel bellen, is de verwachting. Cocu verdiende als speler van PSV een transfer naar Barcelona en keerde na die periode ook terug in Eindhoven. Vervolgens was hij jarenlang verbonden aan PSV als trainer en doormaakte de nodige successen met de club. De jaren in Eindhoven staan in zijn geheugen gegrift.

‘Het is altijd mogelijk om een andere club in Nederland te trainen, dat bepaal je voor jezelf’, stelt Cocu. ‘Ik voel me niet te groot om iets te doen en ik sluit nooit dingen uit. Nederland is interessant om rond te kijken. Ik heb twee omzwervingen gehad in het buitenland en dat was hartstikke leuk. Turkije was wat korter, maar in Engeland heb ik een mooie periode gehad.’ Toch bevalt deze sabbatical prima. ‘Ik vermaak me uitstekend, we zien wel wat er gebeurt.’

De naam van Cocu wordt zo nu en dan genoemd in Alkmaar waar de directie van de club fan is van de voormalig middenvelder. Trainer Pascal Jansen lijkt zijn langste tijd in Alkmaar gehad te hebben en dus wordt Cocu gelinkt aan AZ. Gezien zijn interesse in de Eredivisie zou de geboren Eindhovenaar op korte termijn zomaar trainer van de Alkmaarders kunnen worden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here