Home Nieuws Is Robin Pröpper een geschikte speler voor PSV? ‘Hij is een stuk...

Is Robin Pröpper een geschikte speler voor PSV? ‘Hij is een stuk goedkoper dan Debast’

3918
0

PSV hoopt dit weekend Jerdy Schouten in de armen te kunnen sluiten als nieuwe versterking voor het middenveld.

Eerder zette PSV in op de komst van Stijn Spierings maar de middenvelder die transfervrij mocht vertrekken bij Toulouse koos voor Ligue 1 club Lens en dus schakelde PSV door. Pas weken later lijkt de nieuwe gewenste middenvelder verwelkomd te kunnen worden want PSV is met Bologna in onderhandeling over een transfer van Jerdy Schouten. De middenvelder zou zelfs al op weg zijn naar Eindhoven en zondag arriveren.

De medische keuring lijkt voor Jerdy Schouten dus aanstaande te zijn. Terug naar de verdediging, waar nog altijd veel over te doen is. Het aantal tegendoelpunten is op één hand te tellen maar de club wenst zich defensief toch te gaan versterken. PSV wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Anderlecht-talent Zeno Debast.

Aad de Mos raadt PSV Debast af en stelt dat jonge verdediger absoluut niet klaar is voor het niveau van PSV. Volgens journalist Milan Keskin kan PSV zich beter op een andere verdediger richten. Volgens Keskin speelt er op dit moment een betere centrumverdediger dan Debast in de Eredivisie.

“Mocht PSV er niet in slagen om Debast vast te leggen, dan blijkt Robin Pröpper volgens de data van SciSports een prima alternatief te zijn”, schrijft hij op de website Football Transfer. “De verdediger van FC Twente heeft niet alleen een Similarity van 99% met Debast, maar beschikt ook nog een over een hogere SciSkill. Waar de international van België een gemiddelde van 65,1 heeft, beschikt Pröpper namelijk over een SciSkill van 82,3”, aldus Keskin.

Keskin gaat verder: “De Career Tool van SciSports bevestigt het beeld dat Pröpper op de korte en middellange termijn een meer dan prima oplossing is voor PSV. Niet alleen past de verdediger van FC Twente prima in het spelbeeld van Peter Bosz, maar zou hij ook aanspraak moeten kunnen maken op een basisplaats in Eindhoven. En wellicht niet heel onbelangrijk: Pröpper is een stuk goedkoper dan Debast”, analyseert hij de broer van Davy Pröpper.

“Waar de verdediger van Anderlecht naar verluidt 20,0 miljoen euro moet kosten, heeft Pröpper volgens data van FootballTransfers een Expected Transfer Value van 2,1 miljoen euro”, besluit Keskin zijn lofzang over Robin Pröpper.


Vorig artikelAjax-fans huiverig voor uitgaande transfer Bakayoko met Hakim Ziyech als vervanger
Volgend artikelBoze Peter Bosz adviseert de aanwezige journalisten de wedstrijd terug te kijken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in