Home Nieuws Is PSV een stukje dichterbij de landstitel? ‘Steijn haalt de kerst niet’...

Is PSV een stukje dichterbij de landstitel? ‘Steijn haalt de kerst niet’ | Het voelt als in 1992, na de aanstelling van Hans Westerhof

1413
0

De nummer drie van de Eredivisie presenteerde recent Maurice Steijn als nieuwe trainer voor het nieuwe seizoen en de seizoenen erna.

Het zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen. Is PSV een stukje dichterbij de landstitel na de aanstelling van Maurice Steijn bij de concurrent? Dat voetbalminnend evenals als Ajax-minnend Nederland, de wenkbrauwen fronste is niet het probleem van voetbalminnend Nederland dus daar besteden we niet al teveel aandacht aan.

Wel lijkt de Amsterdamse keuze voor de Haagse trainer mede, en voor een klein deel welteverstaan, te zijn ingegeven door de periode Roger Schmidt bij PSV. De nieuwe technisch directeur van Ajax leek zich bijna te verontschuldigen na de vele vragen over het aanstellen van Maurice Steijn, zo zocht hij naar verklaringen en redenen de toch opmerkelijke aanstelling van Steijn te becommentariëren.

‘Kijk naar Roger Schmidt bij Benfica, die een totaal ander soort voetbal speelt dan hij bij PSV deed. Het ene sluit het andere niet uit’, klinkt het in Amsterdam.

Is PSV weer een stapje dichterbij de 25e landstitel na het aanstellen van de nieuwe maar zeer onervaren Ajax trainer? Het voelt min of meer hetzelfde als kalenderjaar 1992, toen PSV na twee prima jaren onder de internationaal gelouterde Sir Bobby Robson Hans Westerhof aan wist te stellen als hoofdcoach van PSV. Westerhof had nooit eerder met grote voetballers gewerkt en kreeg het al snel aan de stok met Romario. Het bleek het begin van het einde te zijn.

Naar nu blijkt is de naam van Maurice Steijn ook intern bij PSV gevallen. Althans, daar zette oud-PSV’er Stan Valckx op in. In gesprek met AD Sportwereld laat hij zijn licht schijnen op Maurice Steijn, die hij graag bij PSV als opvolger van Ruud van Nistelrooij had gezien. Een paar weken geleden belde iemand van Ajax me over hem. Ik had zijn naam toen al bij PSV laten vallen”, aldus Stan Valckx.

De gebroeders van de Kerkhof vinden ook wel iets van de aanstelling van Steijn bij de concurrent uit Amsterdam. Beide PSV iconen zijn wel erg blij met de aanstelling van Peter Bosz bij PSV. “Misschien is het wel een keer verfrissend dat er iemand zonder PSV-dna voor de groep staat”, zegt René in gesprek met Omroep Brabant. “Ik verwacht veel van hem.” Broer Willy vindt het ook prima dat Bosz nog geen PSV-verleden heeft. “Het gaat erom dat hij PSV weer een keer kampioen maakt. Dat is veel te lang geleden.”

De broers blijken niet zoveel vertrouwen te hebben in Maurice Steijn. “Toen ik dat hoorde dacht ik aan een 1 aprilgrap”, zegt Willy. “Maar hij verdient wel het voordeel van de twijfel.” René erkent dat Steijn het bij Sparta geweldig heeft gedaan, maar dat wil volgens hem niet zeggen dat hij geschikt is voor de top. “En de Amsterdamse mentaliteit is toch heel anders. Ik denk dat hij de kerst niet haalt, maar we zullen zien”, klinkt het.


Vorig artikelHarde woorden voor Ronald Koeman rond toebedeelde rol Xavi Simons
Volgend artikelTwijfels rond Noa Lang transfer: ‘Ik ben nog niet overtuigd van zijn meerwaarde voor PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in