Home Columns Is PSV een ‘excuusclub’? Roger Schmidt wordt onterecht hard aangepakt over Go...

Is PSV een ‘excuusclub’? Roger Schmidt wordt onterecht hard aangepakt over Go Ahead Eagles uitspraak

1151
0

Roger Schmidt krijgt heden ten dage veel kritiek over zich heen. De Duitse oefenmeester zit met PSV in een lastige fase.

Club en trainer bevinden zich in het tweede haar van het twee jaar lopende contract maar de verwachtingen blijven ongemeen hooggespannen. De twee nederlagen doen de positie van Schmidt, maar ook diens naam in de voetbalwereld weinig goeds. Althans, dat is de mening van menig medium in Nederland. Wie wint heeft vrienden en wie verliest juist niet. Dan wordt alles onder een vergrootglas gelegd en deugt er weinig meer.

Is het zo zwart-wit of is de voetballerij zo zwart-wit? Voetbal International is in ieder geval erg zwart-wit en kortzichtig in haar conclusie over het wel en wee van PSV. Het weekblad stelt vast dat PSV een excuusclub begint te worden. Alle uitspraken van Roger Schmidt liggen momenteel op een weegschaal. De Duitse coach kan weinig meer zeggen of het wordt beoordeeld en meteen veroordeeld. Ondertussen werken directie en trainer aan contractverenging.

Naast Voetbal International waren ook de analisten van de NOS, ESPN, columnisten als Hugo Borst en Willem van Hanegem niet te spreken over de uitspraken van Schmidt na Go Ahead Eagles – PSV en Willem II – PSV. De Duitse coach zei slechts dat Go Ahead Eagles erg goed speelde tegen PSV. Schmidt zei niets over de wedstrijd PSV – Feyenoord of over het niveau van Feyenoord. Het waren slechts complimenten aan het adres van Kees van Wonderen, omdat diens ploeg een prima wedstrijd wist af te werken. Schmidt complimenteerde slecht een directe collega.

Het medialandschap is tegenwoordig zo ingericht dat de verliezende coach niets meer mag zeggen of het wordt veroordeeld. Een wedstrijd is een momentopname en de Eagles speelde voortreffelijk. Punt. Niet voor Voetbal International. Het weekblad schrijft over Schmidt: ‘De Duitse oefenmeester maakt zichzelf daarnaast geregeld onnodig kwetsbaar met sommige uitspraken. Als hij zegt dat Go Ahead Eagles het beste team is waartegen PSV deze jaargang in de Eredivisie heeft gespeeld, drie dagen na een 0-4 nederlaag tegen Feyenoord, dan klinkt dat zeer ongeloofwaardig’, aldus de onnavolgbare schrijver Marco Timmer.

Waarom is het ongeloofwaardig dat Schmidt Eagles complimenteert met een hele goede wedstrijd? Kees van Wonderen liet zijn ploeg sprankelen en dat was PSV nog niet eerder overkomen deze jonge voetbaljaargang. Nietszeggende conclusies in medialand volgden op de uitspraken van Schmidt.

‘Hetzelfde geldt voor de uitspraak dat PSV na het 2-1 verlies tegen Willem II beter voetbalde dan in het met 0-4 gewonnen duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal’, schrijft Timmer er nog achteraan. Ook Willem II – PSV was een momentopname en Schmidt wilde een voorbeeld stellen over de kwaliteit van het spel. Dit is op dat moment, net na afloop van een vervelend afgelopen wedstrijd, de eerste reactie van Schmidt. Kortom, Roger Schmidt wordt onterecht hard aangepakt over zijn uitspraken.

De clubwatcher van VI gaat verder: ‘Schmidt is ervoor verantwoordelijk dat over een veel langere periode te bewerkstelligen. Dat kan, want daar heeft hij ook het elftal en de reservebank voor. Als het niet lukt, moet hij de schuld bij zichzelf neerleggen. Als Schmidt echter de verklaringen voor nederlagen of pover spel elders blijft zoeken, is PSV hard op weg een excuusclub te worden’, overdrijft Timmer in zijn analyse over PSV, waar momenteel niemand excuses zoekt maar alles in het werkt stelt om successen te gaan behalen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here