Home Nieuws Is Mauro Júnior Max voorbij? ‘Ik had nooit gedacht dat ik de...

Is Mauro Júnior Max voorbij? ‘Ik had nooit gedacht dat ik de nieuwe linksback van PSV zou worden’

1374
0

Mauro Júnior speelt alweer enkele weken als linksachter en dat mag een verassende ontwikkeling worden genoemd.

Met Philipp Max in de gelederen had aan het begin van dit seizoen niet durven voorspellen dat de Braziliaan de positie van linksback zou invullen. De Braziliaan heeft Philipp Max uit de basis gespeeld, althans zo lijkt.

Het verhaal van Mauro is een bijzonder verhaal te noemen want de Braziliaan is eigenlijk geen linksback. Van origine is hij een middenvelder, een echte nummer tien. Maar Roger Schmidt gebruikte hem op een andere positie omwille van schorsingen en blessures en Mauro noemt dat ‘een goede ervaring’. “Maar ik had nooit gedacht dat ik de nieuwe linksback van PSV zou worden”, zegt hij bij PSV TV.

“In het begin kreeg ik de kans als buitenspeler en eerlijk gezegd speelde ik niet goed. Vervolgens begon ik te trainen als linksback en dat ging goed. Het is heel natuurlijk voor mij om te verdedigen. Want in ieder team moet iedere speler mee verdedigen. Tegenwoordig is het belangrijk dat je met het hele team verdedigt en aanvalt. Zo gaat dat in het hedendaagse voetbal”, zegt Mauro.

De Braziliaan probeert zichzelf te verbeteren en kijkt heden ten dage dan ook naar beelden en video’s van Roberto Carlos en Marcelo. Mauro wil zichzelf verbeteren op de eerder voor hem onbekende positie. “Momenteel heeft het nationale team van Brazilië wel een aantal linksbacks, maar niet zoals Roberto Carlos en Marcelo. Ik denk dat ik hard moet werken om zoals deze speler te worden, want ze waren erg goed. Ik heb veel video’s van ze gekeken”, aldus Mauro Júnior over zijn nieuwe rol.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here