Home Nieuws Is het seizoen tot op heden volledig geslaagd? ‘Als dit geen successeizoen...

Is het seizoen tot op heden volledig geslaagd? ‘Als dit geen successeizoen is, wat dan wel’?

592
0

Stellig als hij is, sprak Roger Schmidt na afloop van de bekerfinale in Rotterdam zekere woorden uit.

PSV had zojuist de nationale bekerfinale van Ajax gewonnen en door de ogen van Roger Schmidt is de KNVB beker een zeer serieuze prijs die hij maar al te graag wilde winnen. Schmidt won eerder de beker in Oostenrijk en China. Aan het begin van dit seizoen veroverde PSV ook de Johan Cruijff Schaal en dus kunnen we spreken van successen voor Roger Schmidt in Eindhoven.

Maar denkt iedereen daar zo over? PSV degradeerde immers twee keer op Europees vlak. De club moest de Champions League laten voor wat het is en enkele maanden later gold dat ook voor de Europa League, om tenslotte in de Conference League te worden uitgeschakeld. Wel haalde PSV voor het eerst sinds jaren weer een keer de kwartfinale van een Europees toernooi. Er kleeft wel een randje aan de nationale topwedstrijden. PSV won namelijk amper topwedstrijden, op twee na. Het betroffen net wel de beide wedstrijden tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker. Er resteert nog één prijs en dat betreft de landstitel, die zeker nog niet uit beeld is.

Voor Roger Schmidt is het seizoen zeker wel geslaagd en daar heeft de Duitse coach zeker een punt. De komende vijf competitiewedstrijden gaan bepalen of de landstitel nog veroverd kan worden zodat alle drie de beschikbare prijzen aan het palmares van Roger Schmidt en PSV kunnen worden toegevoegd. ‘Als dit geen successeizoen is, wat dan wel’, vraagt Schmidt aan het aanwezige journaille na het veroveren van de nationale beker. In onderstaande video licht Schmidt zijn visie toe.


Facebook Comments Box