Home Nieuws Is het PSV logo aan verandering onderhevig?

Is het PSV logo aan verandering onderhevig?

11073
0

Smaken verschillen al sinds jaar en dag en in dat kader zal dat over het logo van PSV niet anders zijn.

Het officiële logo van de club is door de jaren heen een aantal keren aangepast. Dat proces is momenteel ook gaande.


PSV heeft het officiële logo van de club namelijk enigszins aangepast. Een aantal oplettende Twitteraars constateerde vorige week al dat er veranderingen waren aangebracht in he logo.

PSV zou op de officiële website PSV.nl een lichtelijk gewijzigd logo gebruiken. PSV heeft dat inmiddels bevestigd.

‘PSV’ staat per heden in een ander lettertype geschreven dan voorheen en ‘EST 1913’, de tekst die sinds het jubileumjaar van 2013 in het logo staat weergegeven, staat per vorige week ook in een ander lettertype.

Het blijkt dat het logo en de veranderingen hierin stapsgewijs wordt doorgevoerd. Op de sociale mediakanalen van de club wordt nog steeds het ‘oude’ logo gebruikt.

Het blijken de eerste stappen te zijn in het wijzingen van een aantal kenmerkende onderdelen van het mooie PSV logo. Mooi is uiteraard subjectief want wie een andere blik werpt op het logo kan ook concluderen dat het PSV logo erg ‘braaf’ en basic oogt.

Kijkende naar het PSV logo is met een beetje fantasie ook een logo van een zeilvereniging (getuige de zwart omlijnde driehoek in het midden) waar te nemen. Het aloude Philips logo (zie afbeelding) geldt onder het gros van de aanhang nog altijd als het mooiste en meest authentieke logo.

PSV licht de kleine veranderingen nader toe: ‘De aanpassingen hebben een aantal redenen. Allereerst wilden we de sterren er een vast onderdeel van maken. Daarnaast hebben we de letters subtiel aangepast om van daaruit een nieuw en eigen PSV lettertype te ontwikkelen. We voeren de logoverandering gefaseerd door en zijn online begonnen.’

Het is nog even wachten op de veranderingen maar vermoedelijk zullen er nog kleine aanpassingen volgen. De vraag is dan ook of het huidige logo aan verandering onderhevig is.

 


Facebook Comments