Home Nieuws Is het ‘economisch dom’ Ibrahim Sangaré reserve te zetten?

Is het ‘economisch dom’ Ibrahim Sangaré reserve te zetten?

962
0

Ibrahim Sangaré was zaterdagavond even onderwerp van gesprek onder de analisten van ESPN. Aan tafel bij de sportzender werd de reserverol van de Ivoriaan uitgebreid besproken.

Waar eerder Joey Veerman ook een plaats op de bank kreeg toebedeeld, was het deze keer de beurt aan Ibrahim Sangaré. De Ivoriaan kwam niet in actie tegen Excelsior, mocht ook niet invallen. Dit terwijl hij in de halve finale van de beker wél in de basis stond. Maar ook tegen Spakenburg maakte hij geen hele goede indruk en speelde zelfs een zwakke wedstrijd. Daar vond Kenneth Perez iets van. De analist pakt de waarde van de speler erbij.

“Economisch gezien is het natuurlijk hartstikke dom om Sangaré wissel te zetten. Er zal vast wel een club als Everton namelijk zeggen van: ‘laat maar komen voor 40 miljoen’. Hij vertegenwoordigt nog wel transferwaarde”, zegt Kenneth Perez bij Voetbalpraat van ESPN.

Er blijken dus niet alleen maar lofuitingen voor Sangaré te zijn. Journalist Willem Vissers ziet wel wat beperkingen bij de Ivoriaanse middenvelder.

“Ik was bij Spakenburg-PSV”, zegt Vissers tegen Perez. “Die coach van Spakenburg is tactisch best een handige jongen en zij lieten Sangaré constant vrij. De ballen gingen eindeloos van links naar rechts in een te traag tempo. Als ze iets minder geluk hadden gehad, hadden ze gewoon verloren. Traag, traag, traag… Spakenburg trok zich gewoon terug en liet Sangaré lekker aan de bal. Hij probeerde nog één keer te schieten en toen schoot hij bijna de hele perstribune overhoop”, aldus Vissers die duidelijk minder te spreken is over de kwaliteiten van de middenvelder.

Ondertussen loopt toch de halve Premier League achter het management van de Ivoriaan aan. Clubs als West Ham United, Liverpool, Leicester City en Aston Villa volgen de ontwikkelingen rond Sangaré op de voet.


Vorig artikelMedewerker PSV jeugdopleiding start hartverwarmende actie voor Thijs Slegers en Matchis
Volgend artikelUitbundige vreugde na Spakenburg -PSV nog steeds onderwerp van gesprek | ‘Zoveel winnen ze niet’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in