Home Nieuws Onbegrip vs realiteit | Is groep B daadwerkelijk al gespeeld? ‘Iedereen ging...

Onbegrip vs realiteit | Is groep B daadwerkelijk al gespeeld? ‘Iedereen ging na PSV – Sevilla optimistisch naar huis’

11766
0

We kunnen na twee groepswedstrijden in de Champions League niet concluderen dat PSV op koers ligt voor de eerste of tweede plaats in groep B maar gespeeld is het zeker nog niet.

Het PSV van Peter Bosz mag in staat worden geacht om plaats twee in groep B te pakken na zes groepswedstrijden, waar er momenteel twee van gespeeld zijn. PSV mag de lessen van Arsenal-uit en Sevilla-thuis in de praktijk gaan brengen tegen Racing Club de Lens. Er moeten zes punten veroverd worden en dat is niet bepaald onmogelijk gezien de kwaliteiten van de ploeg van Peter Bosz.

Zoals gezegd kunnen we niet stellen dat PSV op koers ligt voor Champions League-voetbal na de winterstop maar het is ook duidelijk dat de ploeg van Bosz nog lang niet uitgespeeld is na twee groepswedstrijden.

PSV pakte dinsdagavond in de absolute slotfase een punt tegen Sevilla en daar was na afloop niemand echt blij mee, gaf Peter Bosz vrijdagmiddag aan. Bosz zag zijn spelers teleurgesteld de kleedkamer binnenstappen omdat er gewoon veel meer in had gezeten. Daar denkt overigens niet iedereen zo over want AD Sportwereld-journalist Sjoerd Mossou denkt dat groep B van de UEFA Champions League al gespeeld is na het behaalde punt van aflopen dinsdagvond.

Sjoerd Mossou vreest echter dat het veroverde punt, tegelijk het eerste punt, niet genoeg is om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in deze Champions League-poule. De situatie is duidelijk en alles ligt nog open maar dat ziet Mossou anders.

RC Lens won verassend van Arsenal, dus staat PSV onderaan in groep B na twee wedstrijden. Toch was er bij de supporters na afloop een jubelstemming over het late punt, constateerde de AD-journalist. “Iedereen gaat dan optimistisch en vol adrenaline naar huis. Maar gezien de stand in de groep had je deze moeten winnen”, stelt Mossou realistisch in de AD Voetbalpodcast.

De grote uitblinker aan PSV-kant was natuurlijk Noa Lang, zag Sjoerd Mossou, die net als Marciano Vink en Wim Kieft zijn bewondering voor Lang niet onder stoelen of banken steekt. Noa Lang scoorde niet maar maakte wel veel indruk in de wedstrijd waarin PSV maar liefst 28 doelpogingen ondernam. Lang was meer dan dreigend met zijn goede acties. Mossou vreest dat PSV Lang maar een enkel seizoen in Eindhoven kan houden.

“Die gaat PSV niet langer dan een jaar houden”, verwacht de journalist. “Een voetballer die zoveel kansen kan creëren staat overal op de radar. PSV heeft hem op het juiste moment vastgelegd.”


Vorig artikelMarciano Vink lyrisch over ‘koopje’ Noa Lang: ‘De Belgen houden heel veel van Noa Lang’
Volgend artikel‘Supersterk’ PSV ziet Noa Lang uitvallen in Rotterdam, mogelijke hamstringblessure voor Lang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in