Home Columns Is forse kritiek op Walter Benítez terecht en is de Argentijnse nummer...

Is forse kritiek op Walter Benítez terecht en is de Argentijnse nummer drie ‘een zwakke schakel’?

4459
1

De selectie van PSV inclusief de volledige technische staf vertrok met de staart tussen de benen de Londense nacht in. De rentree in het miljardenbal werd een grote teleurstelling.

Arsenal – PSV is geen moment een wedstrijd geweest. Kort gezegd en gesproken: Dekken kan niet op één of anderhalve meter, Jordan Teze en Sergiño Dest. Tel daarbij op dat het gros van het basiselftal van Peter Bosz iets teveel ontzag en respect toonde voor de Londense tegenstander. Dat in combinatie met het soms vloeiende aanvalspel, werd PSV te machtig in het regenachtige Emirates Stadium.

Aan de bal bleek de ploeg van Bosz redelijk tot goed te zijn en stak het met regelmaat het veld over richting het vijandelijke doel. Tot daar en niet verder, luidde de conclusie. Arsenal speelde PSV bij vlagen wel even weg maar andersom sneed PSV er soms goed doorheen. De 4-0 nederlaag zou moeten dienen als lesgeld, opdat Sevilla en Lens daar in de maanden oktober en november de wrange vruchten van zullen gaan plukken.

Toch zijn er ook een aantal zorgen want onder de lat oogt het niet altijd even stabiel. Twee van de vier treffers mogen onze Argentijnse doelman en tegenwoordig de derde doelman van de Argentijnse nationale elftal, best worden aangerekend. Benítez wisselt sterke reddingen met perfecte reflexen af met zwakke momenten. Toegegeven, de schuivers in de beide hoeken waren hard, laag en geplaatst maar tegelijkertijd vanuit de zestienmeterlijn geproduceerd. Menig topkeeper zou niet kansloos zijn op deze schuivers maar Benítez had er geen antwoord op.

Valentijn Driessen is duidelijk geen fan van de Argentijn en is tegelijkertijd zeer kritisch na Arsenal – PSV. ‘Van keeper Walter Benitez hoeft PSV het ook niet te hebben. Hij blijft een zwakke schakel’, schrijft Driessen. Is zijn conclusie over de Argentijnse doelman terecht te noemen of is de analist van De Telegraaf te kritisch op Benítez?

Feit is ook dat de analisten van Ziggo en Vtbl ook kritisch op Benítez waren in de rust van Arsenal – PSV en na afloop. PSV mag in ieder geval op herhaling tegen Sevilla en zal de ploeg uit Andalusie over twee thuis in het Philips Stadion gaan ontvangen. Dat gaat natuurlijk met hetzelfde aanvallende spel als tegen Arsenal gebeuren.

‘Het is te makkelijk om het zware verlies toe te schrijven aan het offensieve speelplan van Bosz. Ongetwijfeld zal de trainer weer z’n ’kenmerkende’ naïviteit worden verweten. Dat stempel is er simpel op te plakken, maar het dichttimmeren van de boel bij Arsenal zou evenmin enige garantie op succes geven’, aldus Valentijn Driessen.


Vorig artikelComplimenten van de tv-kijker voor uitstekende analyse Bosz: ‘Scherven ruimen? Welnee, waarom?’
Volgend artikelArsenal sterspelers Rice en Ødegaard relativeren zege: ‘PSV dapper team, ze willen hoog druk zetten’

1 REACTIE

  1. Arsenal speelt dezlfde tactiek, maar beter als ons. En veerman liet constant zijn mannetje lopen en is de grote dissonant geweest in mijn ogen. Maar ook zonder zijn fouten hadden we waarschijnlijk verloren. We willen aanvallend spelen, maar komen niet lang genoeg op hun helft te spelen. Hierdoor komt de jong niet in stelling. Zij hebben de kwaliteit om 80 min top te spelen wij houfen het 45 min vol. Maar goed ze hebben ook een paar honferd miljoen meer te besteden gehad de afgelopen decenia. Niet vreemd dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in