Home Nieuws Is er sprake van tegenstrijdigheid? Van Nistelrooij nu wel tevreden over Veerman,...

Is er sprake van tegenstrijdigheid? Van Nistelrooij nu wel tevreden over Veerman, maar toch voortijdige wissel in de Kuip

2046
0

Het bordje met het rugnummer van Joey Veerman ging in de tweede helft in de Kuip omhoog. Veerman liep zonder gemopper naar zijn plaats op de bank.

Dat is afgelopen weken dan wel maanden weleens anders geweest. Hoe dan ook, Joey Veerman moest in de tweede helft plaatsmaken. Onverwacht maar door de nieuwe ontstane veldsituatie wellicht een goede optie. Of toch niet? Het wisselen van Veerman betekent dat er nog maar één echte voetballer over blijft in de persoon van Xavi Simons, terwijl het toch echt van belang was die bal in de ploeg te houden met tien man én met Silva en Hazard voorin.

Van Nistelrooij besloot toch om de man met het meeste voetballende vermogen op Xavi Simons na, van het veld te halen en de steekpass naar voren en het belangrijk balbezit los te laten. Of het van doen heeft met de uiteindelijke remise, valt nooit te bewijzen maar onder de verschillende analisten riep de wissel van Veerman wel degelijk vraagtekens op. Die vraagtekens verdwijnen niet gezien de uitspraken van de trainer over het spel van Joey Veerman want van Nistelrooij is tevreden over de inbreng van de middenvelder. Opnieuw tevreden want dat was hij lange tijd ook niet.

Ruud van Nistelrooij is in ieder geval blij met de reactie van Joey Veerman na zijn weken op de bank. De trainer benadrukt hoe belangrijk het is om kansen met beide handen aan te grijpen.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Groningen, laat Van Nistelrooij weten dat hij op den duur naar een vaste opstelling toe wil werken. Schorsingen en blessures kunnen daar verandering in aanbrengen. Dat soort kansen moeten bankzitters dan ook grijpen. “Garanties zijn er niet. Als iemand anders een kans pakt, bekijk je dat als trainer ook weer. Nu is bijvoorbeeld Veerman weer terug en heeft hij goed gereageerd. Dat is hoe het moet”, is Van Nistelrooij lovend over Veerman.


Vorig artikelVerwachte opstelling tegen FC Groningen | Basisdebuut Thorgan Hazard, ook Ramalho start
Volgend artikelMatchfocus PSV – FC Groningen | Voorbereiding in beeld, Hazard op weg naar basisplaats

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in