Home Nieuws Is er sprake van onnodig verlies? Roger Schmidt vindt van niet: ‘We...

Is er sprake van onnodig verlies? Roger Schmidt vindt van niet: ‘We hebben alles gegeven’

343
0

PSV kon donderdagavond niets anders dan de meerdere erkennen in Leicester City. De uitschakeling kwam hard aan maar was de Europese exit te voorkomen?

Oftewel, is er sprake van onnodig verlies? In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan dat PSV een uitstekende wedstrijd had gespeeld. “We hebben ons best gedaan, maar waren af en toe wat ongelukkig”, aldus Schmidt, die daags na de nederlaag veel kritiek over zijn wissels krijgt. “Met Ibrahim, Cody en Eran kregen we een paar kansen om de 2-0 te maken, maar uiteindelijk hadden zij meer kracht. Na de 1-1 werd het weer een open wedstrijd. Uiteindelijk moeten we accepteren dat zij de wedstrijd beslist hebben.”

Schmidt vindt niet dat hij zijn ploeg veel kan verwijten en dat is natuurlijk ook zo. PSV vocht als leeuwen maar de tank was gewoon leeg. Fysiek kon de ploeg het niet meer belopen en de Engelsen schakelden toen juist een versnelling hoger. “We speelden tegen een heel goede ploeg uit de Premier League. Het was heel close en je hebt ook het gevoel dat het mogelijk was”, zo gaf hij aan. “Ik vind niet dat je kan zeggen dat het een onnodig verlies was, want dan klinkt het alsof je niet alles hebt gegeven. We hebben alles gegeven.”

Gevraagd werd aan de trainer of hij niet meer snelheid binnen de lijnen had moeten brengen. Yorbe Vertessen en Ritsu Doan stonden immers klaar om aan het front te verschijnen. De vraag stellen is de vraag beantwoorden en dus is er feitelijk wel sprake van onnodig verlies. Schmidt zegt daar over: “Philipp Max en Joey Veerman waren niet helemaal fit. Zij waren afgelopen dagen ziek en konden niet trainen. Dat ze uiteindelijk uitgeput waren was wel duidelijk”, zei hij daarover. “Verdedigend hadden we niet veel opties om in te brengen, maar uiteindelijk is het wat het is”, aldus Schmidt, die eigenlijk niet kan verklaren waarom hij Veerman niet wisselde voor Ritsu Doan.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here