Home Nieuws Is er sprake van imagoschade? ‘Er ontstaat antipathie tegen PSV, Gerbrands moet...

Is er sprake van imagoschade? ‘Er ontstaat antipathie tegen PSV, Gerbrands moet optreden’

2961
0

Een bijzonder teleurstellend weekend voor PSV met een vervelende nasleep want media, journalisten en analisten halen hard uit naar het tegenvallende PSV.

PSV wist een redelijke wedstrijd in Den Haag af te werken maar is in de landelijke media toch onderwerp van gesprek geworden na de remise in Den Haag. Arno Vermeulen van de NOS stelt zelfs vast dat PSV imagoschade op loopt door de perikelen rond de trainer en zijn uitspraken over de arbitrage en het veel besproken wisselbeleid.


“Hopelijk praat Gerbrands daarover met hem”, zegt Vermeulen. “Die zou hem moeten aanspreken op dit soort opmerkingen. Zo kunnen we geen kampioen worden, zei hij vrijdag. Het was een bekerduel, maar dat zeg je niet. In de eerste 45 minuten werd PSV van het veld getikt door Ajax. Als je zo voetbalt, word je geen kampioen. Hij gilt maar wat. Hij gilt dat de VAR weg moet. Dat is een domme opmerking. Hij gilt dat de scheidsrechter verantwoordelijk is voor een blessure van Gakpo. Dat is niet zo.”

Schmidts woorden hebben volgens Vermeulen negatieve gevolgen voor PSV en het imago van de club. Of het daadwerkelijk zo is valt nog te bezien. In tijden dat er niet gewonnen wordt ligt alles onder een vergrootglas en het seizoen is nog lang. Toch doet de negativiteit de club weinig goeds.

“In het begin was het leuk, fris, een Duitse trainer. Nu krijg je het omgekeerde. Er ontstaat antipathie tegen PSV. Iedereen denkt: Wat een flauwe trainer, wat een zeurneus. En daar heeft de club last van, qua imago. Als baas van PSV moet je daartegen optreden. Het is slecht voor PSV dat Schmidt zich zo matig presenteert en er ook nog slecht wordt gevoetbald. Hij moet ermee kappen”, is Vermeulen duidelijk over Schmidt.


Facebook Comments