Home Nieuws Is er sprake van een serieuze wederopstanding van Bruma? Schmidt lijkt bepalende...

Is er sprake van een serieuze wederopstanding van Bruma? Schmidt lijkt bepalende factor te zijn

1000
0

Het spel van Armindo Bruma maakt al twee seizoenen stevige tongen los bij zowel de PSV aanhang, analisten en journalisten.

Het spel en de kwaliteiten van de Portugees analyseren valt niet mee en is lastig. Het grillige spel laat zich ook bijna niet analyseren. De snelle aanvaller is inmiddels topscorer van PSV maar laat nog zoveel steken vallen dat de aanvaller nog altijd weinig enthousiasme onder de aanhang weet los te maken. Het simpel aannemen van ballen kost vaak veel moeite, alsmede korte passes betekenen ook vaak balverlies. Wel moet gezegd worden dat Bruma eerder privé een moeizame periode kende en dit mogelijk van invloed is geweest op zijn prestaties.

Het is immers maar steeds van korte duur wat Bruma de PSV fans laat zien. Links en rechts wordt er gesproken over een wederopstanding gezien zijn doelpunten en zijn aanvallende bijdragen voor het elftal van Roger Schmidt maar is er wel sprake van een serieuze wederopstanding? Gezegd moet worden dat Bruma ook verdedigend zijn mannetje staat en de nodige meters weet te maken. Bruma ondersteunde Mauro Junior afgelopen zaterdag in de verdedigende arbeid en dat is positief te noemen. Toch houdt het nog niet over wat Bruma laat zien. De ondergrens wordt nog te vaak opgezocht door Bruma.

Wat wel telt is dat Roger Schmidt een grote rol heeft gespeeld in de wederopstanding van de Portugees bij PSV. De Portugese aanvaller was tegen Vitesse dus weer opnieuw trefzeker nadat hij in Sittard ook belangrijk was. Bruma is nu de clubtopscorer van PSV in de Eredivisie. “Hij is daarin bepalend geweest”. Nu wil Bruma deze lijn doortrekken. “Ik hoop het en ga er tijdens trainingen hard voor werken. Het belangrijkste is dat we weer drie punten hebben gepakt, daar gingen we voor.”

In Eindhoven leek Bruma geen rol van betekenis meer te gaan spelen maar het liep dus anders “Dat voelt heel goed en geeft vertrouwen”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “Tijdens trainingen lukte het me ook om veel goals te maken en nu was het een kwestie van vertalen naar de wedstrijd.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here