Home Nieuws Is er sprake van een ‘eenvoudig’ programma gezien de moeite die PSV...

Is er sprake van een ‘eenvoudig’ programma gezien de moeite die PSV kent wedstrijden te winnen?

491
0

Met nog zes wedstrijden te gaan nadert de ontknoping van de Eredivisie. PSV heet een relatief eenvoudig programma te hebben maar niets is minder waar.

PSV heeft, voor wat het waars is als je zoveel wedstrijden gelijk speelt en zeker uit, de tweede plaats net niet in eigen hand maar zal bij winst op Ajax goede zaken doen in de strijd om plaats twee. Een ploeg die zoveel moeite heeft om wedstrijden te winnen, kan niet of nauwelijks spreken van een ‘makkelijk’ of ‘makkelijker’ programma.

Hoe zal PSV bijvoorbeeld ten tonele verschijnen op bezoek bij AZ? Kiest van Nistelrooij voor de aanval of juist niet? PSV blijft zweven in een web van vraagtekens, twijfels en onzekerheden. De selectie van Ruud van Nistelrooij is dus momenteel fel verwikkeld in een strijd om de tweede plek, waar AZ inmiddels voor lijkt afgehaakt. Journalist Stef de Bont van Voetbal International denkt dat dat PSV de meeste kans maakt op plaats twee.

‘Ik vind dat Ajax een zwaarder programma heeft’, zegt de analist van het video-item Rondje Eredivisie van Voetbal International. ‘Tot aan die bekerwedstrijd tegen Feyenoord had ik ook een beetje het idee dat het klaar was met Ajax, dat het moraal wel gebroken was. Het zijn nog maar een paar potjes, Voor hetzelfde geldt gaat Ajax het wel redden, maar puur op programma gezien, denk ik dat PSV het makkelijker heeft’, aldus de Bont.

Daar blijken de meningen dus over verdeeld te zijn. ‘Ik vind het mekaar helemaal niet zoveel ontlopen. Ze spelen nog tegen elkaar, de ene moet nog uit naar Twente en de ander tegen Sparta. Volgens mij ontloopt mekaar dat niet zoveel’, aldus Zwartkruis, die aangeeft dat PSV moet hopen dat Xavi Simons in goede vorm blijft. De journalist ziet dat PSV veel te afhankelijk is van de jongeling, die inmiddels bij FC Barcelona en Paris Saint-Germain wordt genoemd.

“De afhankelijkheid van Xavi Simons zou kunnen uitmaken. Dat was wederom de man die opviel. Haal hem uit de ploeg en er blijft niet veel over in vergelijking met Ajax”, besluit hij.


Vorig artikelLuuk de Jong onzeker voor Volendam uit, talentvolle spits Fodé Fofana op de weg terug
Volgend artikelVI richt pijlen op voortdurend ‘geschuif’ van Nistelrooij op middenveld | Statistieken Guti uitmuntend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in