Home Nieuws Is er perspectief voor én vooruitgang bij Pablo Rosario?

Is er perspectief voor én vooruitgang bij Pablo Rosario?

3868
0

Vertrouwen, dat is in de voetballerij een belangrijk onderdeel van het gehele proces.

Vertrouwen, of beter gezegd een gebrek daaraan, was bij Pablo Rosario debet aan zijn zeer matige seizoen van vorig jaar. Zonder vertrouwen verliest een voetballer ook een deel van zijn kwaliteiten. Desalniettemin is het nog steeds lastig in te schatten of Rosario de ware kwaliteiten bezit om een selectiespeler van PSV 1 te zijn.

Het matige seizoen van de middenvelder en voormalig aanvoerder zorgt ervoor dat er bij veel fans weinig vertrouwen is in de toekomst van Rosario bij PSV. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor spelers als Érick Gutíerrez en Armindo Bruma. Beide miljoenenaankopen stralen bepaald niet uit een toekomstig PSV 1 basisspeler te gaan worden. Met name de Mexicaanse middenvelder oogt tam en soms flegmatiek.

Het Eindhovens Dagblad ziet dat anders en zag vanaf de zijlijn in Duitsland dat genoemde spelers en Pablo Rosario een nieuwe start lijken te maken bij de club. Van een nieuwe start is altijd sprake onder leiding van een nieuwe trainer maar hebben deze spelers het in zich om 30 tot 40% beter te gaan presteren omdat er een nieuwe trainer met een ander spelconcept aan het roer staat?

De vraag stellen is de vraag bijna beantwoorden, al mogen we de kwaliteiten van Bruma niet onderschatten. In een goed aanvallend draaiend elftal kan niet worden uitgesloten dat Bruma alsnog gaat excelleren. Van belang is dat de Portugees ruimte voor zich heeft en met de bal aan de voet op snelheid acties kan maken.

Dat proces in een aanvallend elftal en aanvallend systeem lijkt in ieder geval aanstaande met Schmidt aan het roer maar voor Rosario en Guti ziet het er minder goed uit.

Het Eindhovens Dagblad ziet toch een andere Rosario dan vorig seizoen. “Hij oogt tijdens het oefenduel met SC Verl vrijer in zijn spel en durft meer voorwaartse initiatieven te ondernemen. Tegen KFC Uerdingen heeft hij ook een zinnige bijdrage voor PSV en niemand hoeft zich meer te ergeren aan een stortvloed aan balletjes breed”, schrijft de krant over de licht opgeleefde middenvelder, die toch een zak aardappelen in de vorm van druk op de rug weet mee te torsten.

De regionale krant is ook positief over Maximiliano Romero. De Argentijn lijkt eraan ge komen en dat is voor een ieder een prettige gedachte. Over het spel van Romero in de tweede oefenwedstrijd schrijft het ED:

“In die wedstrijd valt voor de tweede keer in een weekend op dat Romero na rust veel actiever bezig is dan voorheen met zijn rol in de ploeg en het zetten van druk. De Argentijn krijgt niet de kansen om zich met goals direct te onderscheiden, maar het is voor PSV hoopgevend dat hij in de eerste fase na rust duidelijk probeert de spelintenties van Schmidt te vertalen naar de wedstrijd”, aldus het ED over de jonge Argentijnse spits.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here