Home Nieuws Is er daadwerkelijk sprake van ‘onbegrijpelijk keepersbeleid’?

Is er daadwerkelijk sprake van ‘onbegrijpelijk keepersbeleid’?

1264
0

Vanaf afstand roepen en oordelen is het makkelijkste wat er is. Menig analist roept voordat er daadwerkelijk goed naar de ontstane situatie wordt gekeken.

In dat kader stelt Ibrahim Afellay vast dat PSV wanbeleid voert inzake de positie onder de lat Terwijl Lars Unnerstall transfervrij mocht vertrekken, werd Drommel voor 4,5 miljoen euro naar Eindhoven getransfereerd. Unnerstall is in Enschede inmiddels uitblinker en Drommel bij PSV nog niet.

Toch gaat het te ver om te stellen dat er sprake is van wanbeleid als het over de positie onder de lat gaat. Roger Schmidt en zijn staf zagen immers te weinig potentie in Lars Unnerstall en diens contract liep af deze zomer. De 30 jarige doelman wilde zelf naar Twente verhuizen om eerste doelman te worden in Enschede. Een zekerheid die hij in Eindhoven niet had.

PSV wilde simpel gezegd verjongen en met een talentvolle Nederlandse doelman de toekomst tegemoet treden. Dat is een keuze en geen mis management te noemen. Het kan Ibrahim Afellay in ieder geval niet bekoren.

‘Als een keeper kan meevoetballen, dan is dat mooi meegenomen’, zei de oud-international bij Studio Voetbal. ‘Maar het gaat erom dat je punten voor je ploeg pakt. Hoe kan het dat je de beste keeper die je tot je beschikking hebt transfervrij weg laat gaan’, aldus Afellay, ‘en dan doe je die investering van vier miljoen, waarvan je totaal niet beter van wordt. Onbegrijpelijk.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here