Home Nieuws Is een doorbraak aanstaande? MARCA heeft nieuws over insteek PSV inzake transfer...

Is een doorbraak aanstaande? MARCA heeft nieuws over insteek PSV inzake transfer Sergiño Dest

10723
0

Er lijkt toch een zekere doorbraak aanstaande te zijn in het transferdossier van Sergiño Dest.

Het gonst al enkele dagen van de geruchten over de situatie van Dest bij Barcelona, waar men de overspannen loonlijst in bedwang dient te houden. Kort gezegd: FC Barcelona kan helemaal niets op de nationale en internationale transfermarkt. Hoe zit dat precies? De Catalaanse club mag namelijk geen enkele nieuwe speler inschrijven voor het volgende seizoen als het niet de strenge voorwaarden van La Liga voldoet.

Eerder deze week berichtte El Mundo Deportivo al gesprekken tussen PSV en FC Barcelona over een zomerse transfer van Sergiño Dest naar PSV. De Spaanse krant wist te melden dat beide clubs de transfer deze zomer niet kunnen en willen afronden. Beide clubs zouden daar volgens El Mundo Deportivo afzonderlijke redenen voor hebben. MARCA weet echter te melden dat er meer speelt.

PSV heeft FC Barcelona laten weten deze zomer helemaal geen transfersom te willen betalen voor Sergiño Dest, zo meldt de Spaanse krant Marca. De koopoptie ter waarde van tien miljoen euro die in het huurcontract werd bedongen, komt niet meer voor in de plannen van PSV na de blessure van Dest.
Nadat een kleine maand geleden al bekend werd dat PSV de koopoptie niet zou lichten, werd al vrij snel duidelijk dat de club door de blessure van Dest hoopte een betere deal te kunnen uitonderhandelen met Barcelona.

Volgens de Spaanse kranten kan zo’n deal wel tot de mogelijkheden gaan behoren omdat de financiele situatie van de club zeer slechts te noemen is. FC Barcelona komt met een aantal overbodige spelers nóg verder in de problemen met de inschrijving van spelers voor volgend seizoen als het van diezelfde lijst niet enkele spelers kan schrappen.

PSV zou nu voor Dest echter helemaal géén transfersom voor Dest willen betalen, meldt MARCA: “PSV wil niet riskeren om te betalen voor een speler waarvan niet bekend is wanneer hij weer fit is”, schrijft MARCA. “Een tegenvaller voor Barcelona, dat altijd heeft geloofd nog wat geld voor hem te kunnen krijgen.”

Toch zou PSV graag met Dest verder willen, gaat MARCA verder. Daartoe bestaan twee opties, schrijft de krant uit Madrid. In het eerste geval blijft de speler in Eindhoven bij PSV revalideren en delen beide clubs de kosten, waarna Dest na het aflopen van zijn contract in Barcelona (in de zomer van 2025) vrij is om te tekenen bij PSV. Het ‘probleem’ met dit scenario is echter dat Barcelona niets terugziet van de afschrijving van 4,2 miljoen euro die het dit jaar heeft begroot in haar huishouding naar aanleiding van de transfersom van 21 miljoen euro die de club in de zomer van 2020 voor Dest betaalde.

De tweede – en daarmee waarschijnlijkere – optie houdt in dat Barcelona het contract van Dest ontbindt, waardoor hij deze zomer al transfervrij bij PSV kan tekenen. FC Barcelona zou in dat geval wel een percentage van de transfersom willen gaan ontvangen mocht PSV hem in de toekomst weer verkoopt. Kortom, er lijken kansen aanstaande te zijn voor PSV dat mede dankzij de armoedige situatie van FC Barcelona sneller zou kunnen gaan toeslaan in het definitief overnemen van de gewilde Dest. Er lijkt dus wel degelijk één en ander te spelen.

De laatste informatie die de redactie van PSV Inside verkregen heeft is dat FC Barcelona en PSV afstevenen op een transfersom van acht miljoen euro, twee miljoen euro minder dan de oorspronkelijke som in het huurcontract met koopoptie, af te ronden in januari van het volgende kalenderjaar.


Vorig artikelTransfersom 7 miljoen euro | Zweedse krant wijst naar PSV voor aanvaller Malmö FF
Volgend artikelHeeft Jetro Willems zijn liefde voor PSV opgegeven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in