Home Nieuws Is dit de reden waarom van Nistelrooij zo gelooft in samenwerking met...

Is dit de reden waarom van Nistelrooij zo gelooft in samenwerking met Brands? ‘Ik had nog nooit van Sangaré gehoord’

6685
0

Toon Gerbrands is alweer bijna een maand geleden vertrokken bij PSV maar blijft tot en met einde deze maand betrokken bij de club omwille van de statuten.

Van Nistelrooij was recent erg open over zijn beweegredenen toch voor het hoofdtrainerschap bij PSV te gaan. Dat kwam in de laatste plaats niet door het vertrek van Toon Gerbrands en het aanstellen van Marcel Brands als algemeen directeur. Verrassend genoeg kon Toon Gerbrands zich prima vinden in de beweegredenen van de club voor Brands te gaan. Gerbrands en PSV gingen eens zitten en met de welbekende kop koffie werd besloten dat momentum daar was om het stokje door te geven. En zo geschiedde.

Het heeft er ook alle schijn van dat Gerbrands het na acht tropenjaren bij PSV ook wel genoeg vond. De pensioengerechtigde leeftijd komt in beeld en het moment leek perfect getimed om het stokje over te dragen. Gerbrands omschrijft zichzelf graag als bestuurder en coach, die al sturend en coachend een organisatie kan leiden, in het gareel kan houden en naar een hoger plan kan tillen. Maar voetbal gerelateerde zaken zijn juist de zaken waar Gerbrands minder mee op heeft dan bijvoorbeeld Marcel Brands.

En juist daar verwacht Gerbrands dat technisch directeur John de Jong en Marcel Brands elkaar goed kunnen aanvallen in de hernieuwde samenwerking bij de club. Gerbrands ziet Brands graag werken bij PSV. De nieuwe algemeen directeur, die volgens Gerbrands op voetbalgebied meer kan betekenen voor de club, heeft grootse plannen met de club. Dat doet Gerbrands deugd.

“Zij kunnen elkaar technisch gezien nog beter aanvoelen”, zegt Gerbrands over het duo Brands – De Jong in het magazine De PSV Supporter. “Ik had bijvoorbeeld nog nooit van Ibrahim Sangaré gehoord, toen hij in beeld kwam via John de Jong”, aldus Toon Gerbrands, over wie Ruud van Nistelrooij niets dan lof weet te verspreiden. Wel lijkt van Nistelrooij zich als een vis in het water te voelen onder klankbord Marcel Brands, die als algemeen directeur juist wel de portefeuille van technische zaken goed beheerst door zijn rijke verleden als td.

‘Groter dan dat, moet het niet gemaakt worden’, zei VI PSV clubwatcher Marco Timmer laatste over de move van Ruud van Nistelrooij, die wel zijn ja-woord gaf aan Marcel Brands.


Vorig artikelArmando Obispo gaat voor definitieve doorbraak: ‘Mijn kansen op speeltijd schat ik in als goed’
Volgend artikelCody Gakpo in gesprek met Leeds United, absoluut transferrecord lonkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in