Home Nieuws Is de wedstrijd van slechts 36% (!) balbezit zorgelijk te noemen of...

Is de wedstrijd van slechts 36% (!) balbezit zorgelijk te noemen of een incident?

2707
0

Andrés Guardado was zaterdagavond het stralende middelpunt voor de PSV fans gedurende het bezoek van Betis Sevilla aan het Philips Stadion.

De Mexicaan genoot zichtbaar van zijn rentree in het Philips Stadion en constateerde ook dat de fans de middenvelder voor altijd in het hart hebben gesloten. Het raakte Guardado zichtbaar, toen hij zaterdagavond keer op keer werd toegezongen. PSV – Betis Sevilla was echter ook de wedstrijd van de verbeterpunten in aanloop naar de echte wedstrijden. AS Monaco heet de eerste serieuze tegenstander te zijn in de strijd om het felbegeerde ticket voor de Champions League. Is PSV klaar voor het grote werk? Ja en nee, luidt het antwoord.

Ja, want er is immers kwaliteit genoeg om een wedstrijd open te breken dan wel te domineren maar openbreken en domineren gebeurt nog te weinig. Zeker als we de statistieken bekijken van de wedstrijd tussen PSV en Betis. PSV creëerde door het druk zetten kansen tegen de Spaanse opponent maar vergat ook vaak druk te zetten waardoor Betis veel aan de bal was. Of beter gezegd: teveel aan de bal was in een thuiswedstrijd in het Philips Stadion. Of het er mee van doen heeft dat de echte belangrijke wedstrijden nog moeten komen en daarom het gaspedaal bewust wat minder ingetrapt werd, is een vraagteken maar feit is dat Ruud van Nistelrooij niet tevreden kan zijn met slechts 36% balbezit in een thuiswedstrijd.

Na afloop zei van Nistelrooij tegenover Voetbal International dat 36% veel te weinig is. ‘Dat is te weinig. We willen het liefst de tegenstander dusdanig controleren dat je de bal hebt. Ik vond dat we in de eerste helft een aantal momenten niet goed stonden. Dat we niet goed in het druk zetten waren, omdat zij met een middenvelder naast hun centrale verdediger kwamen. Daar hadden we in het begin wat moeite mee’, zag de trainer.

‘Dat hebben we later gecorrigeerd. Toen kregen we wat meer druk en fouten bij de tegenpartij. Ik vond vooral dat we aan de bal – in de verovering – de bal snel verloren. En als we dan even de bal hadden, door onnodige fouten de bal weer verloren. Dat beaamden de spelers ook in de rust en na de wedstrijd. Dat is wel een aandachtspunt’, aldus een gematigd tevreden trainer na PSV – Betis.


Vorig artikelVan Nistelrooij onder de indruk van van Phillipp Mwene, die mogelijk Hoever uit de basis gaat spelen
Volgend artikelMarcel Brands benaderde KNVB meteen na loting tegen Monaco voor verplaatsen Supercup-duel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in