Home Columns Is de reactie van Toon Gerbrands over positie Mark van Bommel zorgelijk...

Is de reactie van Toon Gerbrands over positie Mark van Bommel zorgelijk te noemen?

123
0

De kritieken op clubicoon Mark van Bommel lijken met de week toe te nemen. De geplaagde trainer heeft dan ook dringend een succesje nodig.

PSV wil de rijen gesloten houden en daar is veel voor te zeggen. Rust moet immers de voorkeur krijgen boven onrust. Er is geen enkele PSV supporter die in zijn hart hoopt dat Mark van Bommel ontslagen zal gaan worden. Het respect voor de topspeler van weleer is te groot en het gevoel als clubicoon is bij iedere PSV fan daar. Toch is de situatie zeer zorgelijk te noemen.

Gerbrands doet de situatie naar de buitenwereld af met ‘binnen- of buitenkant paal’ beleid en dat is toch enigszins zorgelijk te noemen. Er is immers meer aan de hand dan de uitspraak die Gerbrands deze week deed: ‘Onze werkweek ziet er niet anders uit als we 3x winnen of als de bal er binnenkant paal eruit schiet’.

Gerbrands lijkt geïrriteerd over de vraag van het radio 1 panel. Een goed verstaander of supporter zou kunnen zeggen: Na een serie nederlagen, uitschakeling voor de titel, bij vlagen dramatisch spel en een neerwaartse spiraal vanaf januari 2019 én bij tijd en wijle zeer ongelukkig communiceren van de hoofdtrainer, tezamen met het soms onverklaarbaar wisselen van spelers, is er wel degelijk reden (noodzaak) tot een andere aanpak.

Hoe dan precies? Hulp van Bert van Marwijk lijkt niet al te veel uit te halen. PSV Inside benadrukt nogmaals dat het vierkant achter trainer Mark van Bommel staat maar een verandering van aanpak lijkt meer dan ooit noodzakelijk. Laten we hopen dat de zogenaamde ‘binnenwereld’ (stokpaardje van Toon Gerbrands) van PSV wel degelijk op zijn grondvesten trilt en dit naar buiten (de buitenwereld) toe rustig gehouden wordt. Maar dat er supporters zijn die zich door de onderstaande uitspraken van Gerbrands niet serieus voelen genomen, is te begrijpen.

Maar hoe zit het met Guus Hiddink, die eerder ook het PSV van Phillip Cocu uit het moeras wist te trekken? Toegegeven, PSV is nog niet uitgeschakeld voor de beker en ook in Europa ligt nog een mooi seizoen in het verschiet, naast het jagen op de noodzakelijke tweede plaats in de competitie.

Na zes wedstrijden zonder overwinning kon PSV de interlandbreak goed gebruiken. De wedstrijd tegen SC Heerenveen in het Philips Stadion en de uitwedstrijd in Portugal tegen Sporting worden erg belangrijk voor Van Bommel. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat de trainer zich niet al te veel mislukkingen kan permitteren, maar dat het niet duidelijk is hoe veel tijd Van Bommel precies nog zal krijgen.

De krant ziet dat het vooralsnog rustig is op en rondom De Herdgang, maar dat het wel noodzakelijk is om zo snel mogelijk tot resultaten te komen ‘die bij PSV horen’. Als de club in november alleen nog maar voor de KNVB-beker kan spelen en dus uitgeschakeld wordt in Europa zou dat ‘gênant’ zijn voor PSV, aldus het ED.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here