Home Nieuws Is Cody Gakpo nog een ‘Jong Oranje international’?

Is Cody Gakpo nog een ‘Jong Oranje international’?

472
0

De inmiddels 21-jarige Cody Gakpo is weer fit en richt zich nu op het EK met Jong Oranje.

Is Gakpo niet teleurgesteld over het niet selecteren voor het grote Oranje? Nee, geenszins. Gakpo noemt het ‘eervol’ voor Jong Oranje te spelen maar hoelang is de aanvaller nog bewonderen in het Jong Oranje shirt en dient hij niet snel een stap voorwaarts te maken? Zijn spel, zijn ontwikkeling, zijn goals en zijn assists; zowel in aantallen als in schoonheid is het inmiddels allemaal Oranje waardig geworden.


Gakpo worstelde de nodige tijd met een enkelblessure en leek te zijn hersteld maar liep toch vertraging op in het herstel. “Ik was op een gegeven moment best bezorgd dat het hele seizoen voorbij was”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “Het was afwachten of het allemaal wel goed zou komen. Gelukkig is een operatie niet nodig geweest en kon ik de problemen met rust laten genezen.”

Gakpo maakt zich op voor een mooie internationale week maar kijkt met een vervelend gevoel terug op de afgelopen weken waarin PSV veel liet liggen. “Het is niet fijn om zo weg te gaan. We hebben eerder dit seizoen met PSV een lastige periode gehad in de tijd dat veel spelers corona hadden. Daarna zijn er blessures geweest die flinke impact hadden. Ontzettend zonde is het allemaal, want ik denk dat we tot mooie dingen in staat waren geweest.”

Gakpo bevindt zich met Jordan Teze bij Jong Oranje, maar Mohamed Ihattaren ontbreekt. Dat doet Gakpo veel, zo laat hij weten.

“Dat vind ik jammer, maar het is een beslissing van de trainer. Voor Mo is het nu lastig, maar hem kennende komt hij er wel uit. Iedereen in het team probeert hem te helpen en hij luistert naar ons. Sommige dingen zal hij zelf moeten doen, maar we steunen hem altijd. Zonde dat hij hier niet is. Niet alleen omdat het een goede speler is, maar ik mag hem graag.”