Home Nieuws Is Carlos Vinícius de twijfel voorbij? Braziliaan heeft inmiddels uitstekende statistieken voor...

Is Carlos Vinícius de twijfel voorbij? Braziliaan heeft inmiddels uitstekende statistieken voor PSV

1624
0

Is Carlos Vinícius de twijfel voorbij nu hij aan het scoren is geslagen voor PSV?

De Braziliaan is wekelijks belangrijk voor PSV maar het houdt nog niet altijd over wat de gehuurde spits op de mat weet te leggen. Na wekenlange droogte scoorde de spits enkele weken geleden zijn eerste goal en die goal leek bevrijdend te werken voor de enigszins gespannen Braziliaan, die alle frustraties van het lang niet scoren voor PSV op de rechter paal bot wist te vieren.


Natuurlijk, iedere sputs wil scoren en al helemaal als je net bij een nieuwe club bent. Of Carlos Vinícius een goede spits is moet nog blijken want even zo vaak als hij nu scoort voor PSV, is ook nog duidelijk zichtbaar dat het weleens aan overzicht en basistechnieken ontbreekt. Een spits van zijn postuur mag worden geacht een bal te kunnen controleren als de insteek is om die bal vast te houden zodat ploeggenoten kunnen aansluiten. Het bonkige sterke Braziliaanse lichaam is maar wat lastig te bespelen voor een verdediger dus die kwaliteiten gebruikt Carlos Vinícius zeker wel.

Maar is de inmiddels scorende Braziliaanse spits de twijfel inmiddels voorbij? De verwachting is dat Vinícius voorlopig zijn plek wel behoudt dus er resteren genoeg wedstrijden tot de winterstop om de gezaaide twijfels weg te nemen. Zahavi is immers nog lang uit de roulatie.

Roger Schmidt zou Roger Schmidt niet zijn als er niet aan de data en overbelasting gedacht zou worden en dus werd de spits in Heerenveen naar de kant gehaald. Waar Erik Ten Hag en Arne Slot de meeste spelers laten staan en vertrouwen blijven geven, haalt Schmidt doodleuk nog steeds spelers naar de kant die toch goed weten te presteren. Het drukke programma deed Schmidt besluiten Carlos Vinícius te wisselen. Het stond wel pas 0-1 en er moest gewonnen worden.

Vijf minuten na zijn wissel maakte SC Heerenveen de gelijkmaker. Zo kon de sterke spits niet meer gebruikt worden in een slotoffensief en dus was dat een inschattingsfout te noemen van Schmidt. ‘In mijn optiek was hij wat moe en kon hij de bal niet goed meer bij zich houden. Daarom heb ik gekozen voor een verse en snellere aanvaller met Yorbe Vertessen. Helaas scoorden we niet meer.’

Ondertussen weet Carlos Vinícius wel uitstekende cijfers te overleggen voor PSV, ondaks dat nog niet alle twijfels rond de spits zijn weggenomen.