Home Nieuws Invalbeurt Thomas breekpunt voor Ihattaren, die vergeet dat fatsoenlijk warmlopen onderdeel van...

Invalbeurt Thomas breekpunt voor Ihattaren, die vergeet dat fatsoenlijk warmlopen onderdeel van topsport is

59932
0

Het waren maar enkele zinnen die Roger Schmidt twee weken geleden uitsprak toen hem gevraagd werd naar Mo Ihattaren en zijn kansen op speeltijd.

De perszaal viel zogenaamd stil, schreef Voetbal International de volgende dag in een artikel. Want Roger Schmidt had zich in felle en tevens koele woorden uitgesproken over Mo Ihattaren. De jonge middenvelder moest in alles betrouwbaarder worden. ‘In wat dan, vroeg Helene Hendriks door. ‘In alles’, was het eenduidige als even korte antwoord van Schmidt.

De gedachten gaan terug naar de warming-up in de laatste 15 minuten van de wedstrijd tussen PSV en Galatasaray. De ongelijke strijd tussen PSV en de Turkse club was voor Schmidt geen reden om presentjes uit te delen maar er waren nog wel twee spelers die kans maakte op minuten. Dat waren Mo Ihattaren en Ryan Thomas. De supporters riepen natuurlijk om Ihattaren, wat voor de jongeling toch weer iets lijkt te zijn waar hij moeilijk mee om lijkt te kunnen gaan in deze fase van zijn carrière.

De warming-up van Ihattaren daarna had eigenlijk niets weg van een professionele warming-up. Ihattaren liep wat heen en weer, keek veelvuldig naar de wedstrijd en rekte en strekte zeer minimaal. Professioneel als hij is, moet Roger Schmidt dit gezien hebben. Ondanks de 3-1 voorspong, die zich snel naar 4-1 wist uit te breiden, was het toch Ryan Thomas die mocht invallen. Vanuit de invalshoek van topsport bezien, maakte Ihattaren met zijn magere warming-up eigenlijk geen moment aanspraak op een invalbeurt.

Nog geen twee weken later en een vlucht naar Nice tijdens ziekte later, lijken de wegen van Ihattaren en PSV snel te scheiden. De minuten langs de zijlijn met Ryan Thomas hebben de ogen van Ihattaren geopend, als we het artikel van Voetbal International moeten geloven. Het niet invallen tegen Galatasaray was voor Mo Ihattaren eigenlijk de bekende druppel die hem vertelde dat PSV een gesloten boek gaat worden. Die denkwijze laat überhaupt al zien dat de term topsport nog niet tot het gedachtengoed van Ihattaren is doorgedrongen.

‘Ihattaren voelt zich bij PSV niet serieus genomen door Roger Schmidt, terwijl de trainer op zijn beurt meer gelooft in andere spelers’, schrijft VI. ‘Het is een mismatch tussen een coach en een voetballer die elkaar niet meer willen begrijpen. Ihattaren heeft zelf genoeg fouten gemaakt, maar probeerde de relatie met zijn trainer tijdens de voorbereiding nog te herstellen’, stelde VI vast deze week.

‘Hij verscheen fit op de eerste training en vroeg naar videobeelden, zodat hij kon zien op welk onderdeel hij zich kon verbeteren. Die beelden kwamen nooit. Toen Schmidt thuis tegen Galatasaray de voorkeur gaf aan Ryan Thomas als invaller, brak er definitief iets bij Ihattaren. Een vertrek is voor alle partijen het beste’, aldus Martijn Krabbendam namens weekblad Voetbal International.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here