Home Nieuws Minuut durende invalbeurt Davy Pröpper zorgde voor PSV unicum: enige Nederlandse veldspeler

Minuut durende invalbeurt Davy Pröpper zorgde voor PSV unicum: enige Nederlandse veldspeler

5745
0

Roger Schmidt trekt zich niets aan van de reputatie van een speler als het over het invallen gaat.

Of de betreffende speler naar de naam van Mario Götze luistert of naar die van Davy Pröpper, het maakt Roger Schmidt niets uit. Enkele weken geleden mocht Mario Götze in Sittard een minuut voor tijd invallen en zaterdagavond was het de beurt aan Davy Pröpper. De invalbeurt van de middenvelder zorgde voor unicum. De middenvelder viel als enige Nederlandse veldspeler in, in een elftal vol buitenlanders.

Het ontging ook de media niet dit weekend. Zowel AD Sportwereld als de Telegraaf zagen dat PSV zonder Nederlandse spelers het veld wist te betreden. De rol van Armindo Bruma ging ook niet onopgemerkt voorbij aan de ochtendbladen.

‘Davy Pröpper mocht een minuut voor tijd invallen bij het team van Roger Schmidt en was de enige Nederlandse veldspeler die het Philips Stadion in rood-wit mocht betreden. Het was in de historie van PSV nog nooit voorgekomen dat geen van de tien voetballende leden van het basiselftal een Nederlands paspoort had’, begint AD Sportwereld haar analyse over de wedstrijd tegen Vitesse.

‘Ja, het was een bont gezelschap dat een helft lang de pannen van het dak speelde tegen Vitesse. Ze kwamen flitsend voetballend met 2-0 voor en bleven daarna makkelijk overeind in de tweede helft. Dat het zo ging, zullen Guti, Sangaré, Götze, Ramalho, Boscagli, Vinicius, Doan en Bruma ook zelf nooit hebben verwacht”, aldus AD Sportwereld.

‘Zeker zes van hen waren eerder al afgeschreven en verguisd in Eindhoven. Maar neem bijvoorbeeld Ivoriaans international Ibrahim Sangaré. Die is nu al een tijdje de beste en meest constante speler. Bruma is sinds zaterdag zelfs clubtopscorer van PSV in de Eredivisie. Vijf doelpunten maakte de Portugees, in iets meer dan vijfhonderd minuten. Terwijl hij eerder nog elke doelpoging hopeloos de tweede ring in joeg.’

Telesport richtte de pijlen op Armindo Bruma. ‘Wie voor dit seizoen voorspeld zou hebben dat Bruma op éénderde van het Eredivisie-seizoen de meest scorende PSV’er zou zijn, was op hoongelach getrakteerd. Na een verhuur vorig seizoen aan Olympiakos Piraeus leek een definitief vertrek afgelopen zomer de beste oplossing voor alle partijen. Zover kwam het niet en inmiddels is hij een gewaardeerde selectiespeler en met vijf goals zelfs de meest scorende PSV’er in de Eredivisie dit seizoen. De manier waarop Bruma tegen Vitesse na de 1-0 van Ibrahim Sangaré de tweede PSV-goal maakte, bewees dat hij lekker in zijn vel zit.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here