Home Nieuws Internationale doorbraak Madueke aanstaande, Jong Engeland bondscoach lyrisch

Internationale doorbraak Madueke aanstaande, Jong Engeland bondscoach lyrisch

451
0

Het moet raar lopen of de internationale carrière van Noni Madueke gaat spoedig van de grond komen.

In Engeland volgt men de prestaties van Madueke op de voet en het heeft er alle schijn van dat Madueke spoedig Europese en internationale successen zal gaan boeken.


De doorbraak van Noni Madueke in de Eredivisie is opgemerkt in Engeland. Jong Engeland-coach Aidy Boothroyd is lyrisch over de kwaliteiten van aanvaller, die hij voor het eerst heeft opgenomen in zijn selectie in aanloop naar het EK.

“Hij is absoluut een zeer getalenteerde speler”, zegt Boothroyd tegen The Daily Mail. “Hij was heel blij om opgeroepen te worden voor het EK O21. Hij is een beetje zoals Phil Foden, niemand had van hem gehoord tot hij werd opgeroepen en op een eindtoernooi speelde. Mensen wisten wel wat over hem, maar dat zorgde voor zijn doorbraak. We hopen dat Noni zelfs nog meer positieve aandacht kan creëren. Hij heeft een aanstekelijk karakter, dat zelfs via de telefoon naar voren komt.”

Er is concurrentie voor Madueke maar dat zou volgens de Engelse pers geen onoverkomelijk probleem behoeven te zijn. ‘Dat Boothroyd hem in één adem noemt met Foden suggereert dat hij een belangrijke rol heeft te spelen’, aldus The Daily Mail. ‘Het verhaal van Madueke komt steeds nadrukkelijker naar voren, en als vleugelspeler is de vergelijking met de loopbaan van Sancho snel gemaakt.’