Home Nieuws Interesse Spurs, City, PSG en Real Madrid ten spijt, Madueke wil bij...

Interesse Spurs, City, PSG en Real Madrid ten spijt, Madueke wil bij PSV blijven: ‘Kampioen worden en de beker winnen’

1562
0

PSV zit een behoorlijke sportieve dip en de club bevindt zich in onrustig vaarwater.

De resultaten zijn even niet daar maar er valt ook nog genoeg positiefs te melden. De geblesseerde Noni Madueke heeft bijvoorbeeld geenszins plannen om PSV op korte termijn te gaan verlaten. Er is veel interesse vanuit diverse Europese topclubs maar Madueke wil zijn doelstellingen bij PSV behalen.


En dus dient er met PSV eerst een landstitel te worden gewonnen en de KVNB beker te worden veroverd. De interesse van clubs als Tottenham Hotspur, Manchester City, Paris Saint-Germain en Real Madrid ten spijt, maar een uitgaande transfer zal er voorlopig niet gaan komen.

“Ik ben gefocust op mijn eigen doelstellingen”, zegt Madueke in een interview met de BBC in thuisland Engeland. “Ik leg de lat heel hoog voor mezelf en maak notities van wat ik wil doen. Mijn doel is om de competitie en beker te winnen, en om zo goed mogelijk te presteren in de Europa League. Persoonlijk wil ik mezelf verbeteren en veel scoren. That’s all.”

De Engelse aanvaller, die eind augustus zijn contract verlengde tot medio 2025, verruilde het Londense Tottenham Hotspur als zestienjarige voor PSV. Zijn gehele familie stond achter de keuze om naar Eindhoven te verhuizen. “Chelsea, Manchester United en heel veel Europese clubs hebben destijds aanbiedingen gedaan”, zegt Madueke over die periode.

Eindhoven en PSV waren de eerste keuze van Madueke nadat de jonge aanvaller een bezoek had gebracht aan de Herdgang en aan het Philips Stadion. “Ik wilde meteen tekenen. De belangrijkste reden om naar PSV te gaan was dat ik sneller het eerste elftal wilde bereiken. PSV is een topclub in Europa. Het was toen zo logisch en dat is het nu nog steeds. Nu wil ik dóór”, aldus een ambitieuze Noni Madueke.