Home Nieuws Interesse in Thomas Beelen is het werk van Stewart, die op zoek...

Interesse in Thomas Beelen is het werk van Stewart, die op zoek is naar ‘nieuwe Wieffer of van de Ven’

1185
0

Earnest Stewart is zichtbaar aanwezig tijdens de eerste week van het lopende seizoen. Althans, de eerste trainingsweek van het aankomende seizoen.

Oftewel, Stewart drukt steeds meer zijn stempel bij PSV, schrijven het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Dat geldt ook voor de interesse van PSV in PEC Zwolle-verdediger Thomas Beelen. De inmiddels meer dan serieuze belangstelling voor Beelen lijkt het gevolg van de nieuwe koers onder de Amerikaanse-Brabantse technisch directeur van de club.

PSV dient eigenlijk nog vrij stevig in de buidel te tasten voor het talent van Zwolle want de gepromoveerde club wenst maar liefst drie miljoen euro te ontvangen voor de speler die pas een jaar lang wedstrijden in het betaalde voetbal speelt. PSV gaat net zoals rond de transfer van Ricardo Pepi, de strijd aan met Feyenoord.

PSV is op dit moment zelfs de favoriet om de 22-jarige mandekker in te lijven, klinkt het. Het Eindhovens Dagblad meldt dat Earnie Stewart de drijvende kracht achter de interesse in Beelen is. ‘Stewart zei na zijn aanstelling een paar keer dat PSV op zoek is naar ‘een nieuwe Mats Wieffer’, de middenvelder die bij Feyenoord zo’n verpletterende indruk heeft gemaakt. De directeur van PSV is ervan overtuigd dat er meer talent is dat vanuit de onderkant van de Eredivisie of zelfs bovenkant van de KKD inpasbaar is bij een topclub’, schrijft de regionale krant.

PSV is bereid om meer dan twee miljoen euro te betalen voor Beelen en dat mag best opmerkelijk worden genoemd omdat de club niet eerder zulke bedragen voor jonge spelers uit de Keukenkampioen Divisie aantrokken. Vaak ging het om enkele tonnen, voor spelers die dan ook nog eens voor Jong PSV of voor de beloften gingen spelen. De eventuele transfer van Thomas Beelen lijkt een uitzondering te worden.

‘Beelen geldt als een echte laatbloeier en zijn statistieken hebben op alle (data-)scouts indruk gemaakt. PSV wil de boot niet missen, zoals bijvoorbeeld is gebeurd bij Micky van de Ven, die voor meer dan dertig miljoen euro kan verhuizen naar Tottenham Hotspur’, trekt het Eindhovens Dagblad de vergelijking met de speler uit Volendam die eerder al op de radar van PSV stond.

Earnie Stewart is zichtbaar aanwezig bij PSV en zet zijn handtekening nu al onder het te voeren beleid van de club. Dat was overigens al eerder zichtbaar door de komst van Ricardo Pepi naar PSV. Stewart is de drijvende kracht gezien achter de komst van Ricardo Pepi naar PSV. De Amerikaanse spits wordt donderdagmiddag gepresenteerd in het Philips Stadion, zo melden meerdere media.


Vorig artikelRvC lid vierkant achter keuze voor Peter Bosz en prijst Marcel Brands
Volgend artikel‘PSV fan’ Thomas Beelen lijkt voorkeur voor PSV te hebben, transfersom nog te gortig voor Stewart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in