Home Nieuws Intense titelstrijd is al begonnen | ‘Die vier punten achterstand op PSV...

Intense titelstrijd is al begonnen | ‘Die vier punten achterstand op PSV doet toch echt wel pijn’

1332
0

PSV deelde dit seizoen al drie tikken uit aan Feyenoord. De eerste tik is natuurlijk het gewonnen duel om de Johan Cruijff geweest.

Tik twee en drie bleek Feyenoord elf schuldig aan te zijn door gelijk te spelen tegen Fortuna Sittard en Sparta. PSV won daarentegen wel alle competitiewedstrijden, zodat het een minimale voorsprong op Feyenoord heeft. Het betreft een nietszeggende voorspong overigens want vier punten is nu eenmaal erg weinig met vele competitiewedstrijden op de agenda.

In Rotterdam baalt men in ieder geval stevig van die achterstand. Althans, dat denkt AD journalist Maarten Wijffels. Wijffels legt uit waar hij zijn visie vandaan haalt en wijst daarbij naar Feyenoord-trainer Arne Slot. Slot beklaagde zich onlangs over het drukke speelschema’s van de internationals.

In Rotterdam baalt men ervan dat Santiago Giménez pas laat terugkeert van de interlands, maar met dat probleem heeft PSV net zo veelvuldig te maken als Feyenoord. En dus denkt journalist Maarten Wijffels denkt dat er iets meer achter zit.

“Je kan het ook een beetje uitleggen dat Slot toch wel voelt… Die vier punten achterstand die Feyenoord al heeft op PSV doet toch echt wel pijn”, denkt Wijffels in de AD Voetbalpodcast. “Ik snap het volledig, want je mag in deze competitie misschien wel echt heel weinig laten liggen, hoe het er nu voor staat tenminste. Dus dat doet natuurlijk ontzettend veel pijn.”

“Slot moet ergens die achterstand zien in te halen. De eerste Feyenoord – PSV is in De Kuip op december dus dat is een kans. Maar stel je voor dat Feyenoord voor die wedstrijd nog punten verspeelt en PSV wint wel, dan kun je die wedstrijd in De Kuip ook zomaar spelen om überhaupt nog in de race te blijven”, zegt Wijffels over de eerste onderlinge topper van dit seizoen.

Wijffels gaat verder en legt zijn theorie en visie op het geheel nader uit. “Ik wil maar zeggen: Slot probeert dat toch maar weer te benoemen, omdat het toch allemaal in zijn hoofd zit. Daarbij moet ik wel zeggen… Slot was de eerste die zei: het gaat er niet om wat je overkomt, maar hoe je ermee omgaat. Onverwachtste omstandigheden, blessures, onterechte gegeven penalty’s; dat kom je allemaal tegen en zal je moeten overwinnen. Dat heeft Feyenoord vorig seizoen fantastisch gedaan en dat zullen ze dit seizoen weer moeten doen”, aldus Maarten Wijffels over de intense titelstrijd, die eigenlijk al begonnen is.

Afgaande op de laatste wedstrijd tussen Feyenoord en PSV, het duel om de Johan Cruijff Schaal, kunnen we met alle vertrouwen uitkijken naar de topwedstrijd tussen Feyenoord en PSV in de Kuip begin december. PSV was in de Kuip niet de gehele wedstrijd heer en meester maar legde Feyenoord wel veelal haar wil op. Met name in de tweede helft speelde PSV ijzersterk, wat over de gehele wedstrijd al tot uiting kwam in het percentage balbezit.

PSV verloor al enkele jaren op rij niet meer in de Kuip. Er werd beslag gelegd op twee KNVB Bekers én de Johan Cruijff Schaal en er werd twee keer achtereen gelijk gespeeld tegen Feyenoord. Beide laatste competitiewedstrijden tussen Feyenoord en PSV in De Kuip eindigde in 2-2.


Vorig artikelBert van Marwijk baalt van afzeggen Noa Lang voor Oranje
Volgend artikelKwaliteiten, passes en dribbels Tygo Land in beeld | ‘Niet veel spelers die spelen zoals hij’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in