Home Nieuws Instabiliteit PSV: 37 keer balverlies Dumfries vs 18 balcontacten in vijandelijke zestien

Instabiliteit PSV: 37 keer balverlies Dumfries vs 18 balcontacten in vijandelijke zestien

1373
0

PSV kreeg er maandagmorgen flink van langs in de vaderlandse media.

De ploeg van Schmidt leverde een puike eerste helft af maar na 55 minuten bleek toch dat er sprake was van enige vermoeidheid. PSV blijkt nog niet 90 minuten lang stabiel te kunnen presteren.


Hoe zit dat nu precies? Presteerde ploeg van Schmidt als een instabiel geheel door een goed eerste uur af te leveren en daarna een veel minder tweede bedrijf? Betreft het de fitheid van de ploeg die te wensen over laat om negentig minuten vol gas voetbal te kunnen spelen. Het zou een factor kunnen zijn maar het lijkt verder dan dat te gaan.

Zo blijkt krachtmens Denzel Dumfries, enkele weken eerder geprezen om zijn doortastendheid en doorzetten op de achterlijn in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, in negentig minuten voetbal tegen FC Twente 37(!) keer balverlies te lijden. Deze duizelingwekkende cijfers werden door FOX vrijgegeven en zijn absoluut geen cijfers om over naar huis te schrijven.

De instabiliteit van de ploeg van Roger Schmidt gaat verder. Het afronden blijkt een heikel puntje te worden gezien alle kansen die er gecreëerd worden. Dat PSV ‘vol gas’ voetbal speelt is inmiddels een feit en daarin wordt de opbouw van de tegenstander flink in de war gegooid maar diezelfde tegenstander stapt wel met een punt het veld af en had met iets meer geluk de winnende treffer kunnen maken.

Het instabiele is ondanks het veldoverwicht ook zichtbaar in de cijfers van de eerste helft. PSV had maar liefst 18 balcontacten in de vijandelijke zestien van FC Twente. Met slechts een intikker en een gemiste strafschop mag met recht worden gesproken over instabiliteit in de afronding. FC Twente daarentegen creëerde geen enkele kans in de eerste helft op een spaarzame mogelijkheid na maar bleef wel in de wedstrijd. PSV stond voor rust defensief prima gepositioneerd maar na rust keerde het volledig.

Ook Databedrijf Opta concludeerde recent al dat er sprake is van flinke instabiliteit voor het elftal van Roger Schmidt. De data gigant becijferde na PAOK-uit al eens dat PSV na rust nog maar 37 procent van alle persoonlijke duels won, een score die toen voor rust veel hoger lag.


Facebook Comments