Home Nieuws Instabiel PSV geeft gespreksstof tot in de directiekamer

Instabiel PSV geeft gespreksstof tot in de directiekamer

3112
0

De rijen gesloten houden is in iedere organisatie een absolute must om een volgende prestatie te kunnen leveren.

Dat geldt ook voor een topsportorganisatie als PSV is. Toch geeft de wedstrijd PSV-Vitesse dusdanig veel gespreksstof dat een grondige analyse noodzakelijk is. Vitesse had PSV op het hakblok liggen maar verzuimde door te halen. Louter toevalsvoetbal met na rust wat meer inzet en pressing, en een toevalsuitslag tot gevolg. Dat is het verhaal van PSV-Vitesse.


Het is voor veel fans wachten op een duidelijke uitleg over de data van de spelers die zogenaamd op hun laatste benen lopen want het wisselbeleid van Roger Schmidt is nauwelijks te volgen en roept bovendien irritatie op. Zondagmiddag rond half 4 werd de opstelling het internet op geslingerd en dat deed vele wenkbrauwen fronsen.

Er is nauwelijks nog enige lijn te ontdekken in de wekelijks verschillende opstellingen van Roger Schmidt. Tel daarbij op het matige verdedigen en het wekelijkse geblunder van spelers als Rosario en Baumgartl en de discussies rond de positie van Roger Schmidt zijn logisch verklaarbaar. Dit mede gebaseerd op de geringe spel- en systeemontwikkeling onder de Duitser.

Na ruim 8 maanden Roger Schmidt bij PSV is er geenszins sprake van enige overtuiging. Het veel geprezen spel van pressen hebben we slechts enkele helften kunnen aanschouwen. De achterstand op de koploper is nagenoeg onoverbrugbaar en uitschakeling in Europa ligt op de loer. Hoe kun je automatismen in een nieuwe speelwijze creëren en ontwikkelen als er wekelijks voor andere spelers wordt gekozen?

Spelers als Donyell Malen worden Eindhoven uitgejaagd met het wisselbeleid van Roger Schmidt, die wekelijks blunderende spelers de hand boven het hoofd houdt. Vitesse was de eerste 45 min heer en meester in Eindhoven en had bij rust de stand van 0-3 op de borden moeten zetten.

Daarnaast was Vitesse feller en energieker dan PSV en ging het de duels mannelijker aan dan de PSV basisspelers van de eerste helft. Het PSV van Roger Schmidt is over het algemeen zeer instabiel en weet al maanden geen 2 wedstrijden achter elkaar te overtuigen. Een terugkerend patroon is dat de ploeg van Schmidt bijna wekelijks een totaal andere eerste dan tweede helft weet af te werken en dat is na 8 maanden Roger Schmidt bij PSV een teleurstellende conclusie.

De coach weet steeds meer weerstand op te wekken bij de achterban en dat is een signaal wat de PSV directie niet geheel kan laten voor wat het is. Met een Europese uitschakeling op de loer, een exit in de beker, instabiele prestaties en ontevreden spelers, is de wedstrijd PSV-Vitesse gespreksstof voor de directiekamer geworden.


Facebook Comments Box