Home Nieuws Inspanningsfysioloog Verheijen geeft Schmidt gelijk: ‘Spelers kunnen niet herstellen in 72 uur’

Inspanningsfysioloog Verheijen geeft Schmidt gelijk: ‘Spelers kunnen niet herstellen in 72 uur’

1691
0

PSV – Real Sociedad en PSV – Feyenoord zijn twee wedstrijden waar 72 uur tussen heeft gezeten. Dat is volgens Schmidt te weinig om spelers weer te kunnen belasten.

De befaamde en bekende inspanningsfysioloog Raymond Verheijen deelt de mening en insteek van Roger Schmidt. Verheijnen onderschrijft en begrijpt de gedachte achter de wissels van Schmidt. Wel maakt de fysioloog daarbij een kleine kanttekening want hij heeft de indruk dat Schmidt zijn doel voorbijschiet in het vele wisselen.

Schmidt had tijdens de rust van PSV-Feyenoord al Davy Pröpper, Eran Zahavi én Mario Götze gewisseld en haalde een kwartier later ook Cody Gakpo naar de kant. Dit was teveel voor de PSV fans en dus klonk luidkeels afkeur. Verheijen zegt daarover in gesprek met Omroep Babant “In absolute zin heeft hij gelijk, in relatieve zin niet”.

De inspanningsfysioloog vindt het begrijpelijk dat Schmidt wil waken over de fitheid van zijn spelers, maar ziet dat dit ten koste gaat van de automatismen in het elftal. Dan volgt er een wijsheid die niet helemaal te volgen valt want de fysioloog wijst naar communicatie. “Je kan rouleren om spelers fris te houden maar dat mag niet ten koste gaan van het belangrijkste aspect binnen voetbal: communiceren.”

Roger Schmidt krijgt dus bijval van een gerenommeerde professional. “Het is een feit dat spelers niet volledig kunnen herstellen als ze op zowel donderdag als zondag een wedstrijd spelen”, stelt Verheijen. “Uit onderzoek is gebleken dat geen enkele speler binnen 72 uur zijn energievoorraad aan kan vullen. Een speler van 28 kan beter omgaan met dit schema dan een jongen van 22, zoals Cody Gakpo”, zegt hij over de wissel van de reserve-aanvoerder.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here