Home Nieuws Inschattingsfout van Bommel kost PSV KNVB bekertoernooi

Inschattingsfout van Bommel kost PSV KNVB bekertoernooi

15
0

Een eerste grote teleurstelling onder het trainerschap van Mark van Bommel; zo kunnen we de dramatische nederlaag tegen RKC wel omschrijven.

Een fikse inschattingsfout van de trainer Mark van Bommel bezorgde PSV een vroege als even schandelijke bekeruitschakeling. De wedstrijd was het aanzien niet waard met alle peroonlijke fouten die er gemaakt werden.


Nicolas Isimat-Mirin was welhaast de verpersoonlijking van de uitschakeling. De Fransman miste niet alleen duidelijk ritme maar leek ook verre van gemotiveerd getuige de dekkingsfouten bij bv de 2-2 van RKC ‘er Maatsen in de reguliere speeltijd.

‘Ze zijn niet zo ver als we dachten dat ze waren’, zei van Bommel voor de camera van FOX Sports over de spelers, die normaal gesproken bankzitters zijn maar tegen RKC wel mochen beginnen. ‘Het is niet te verklaren. Het is zwaar teleurstellend. Het kan gewoon niet dat je twee keer op voorsprong komt en toch verliest van RKC.’

De teleurgestelde van Bommel ging verder: ‘Het enige excuus zou kunnen zijn dat ze niet vaak spelen en niet in deze samenstelling. Maar dat mag geen excuus zijn. Het is een schande dat we niet doorgaan’.

Van Bommel wilde niets weten over het feit dat hij met zijn keuze voor een B-team gegokt en verloren had. ‘Het was geen gok. Ik was in de veronderstelling dat ze verder waren. En dan vlieg je eruit tegen RKC. Dat mag niet. Ik had ze alle elf kunnen wisselen, alleen spits Matthias Verreth moet ik een compliment geven, en Dirk Abels. Die jongens hebben gedaan wat ze moesten doen.’


Facebook Comments