Home Nieuws Indrukwekkende statistieken maar is Ryan Thomas een type schaduwspits?

Indrukwekkende statistieken maar is Ryan Thomas een type schaduwspits?

1336
0

Ryan Thomas klopt steeds nadrukkelijker op de deur en begint stilaan zijn oude vorm weer te hervinden.

De middenvelder is afgelopen weken behoorlijk belangrijk voor PSV en begint nu ook doelpunten te maken. Vorige week tegen Willem II en nu ook tegen ADO brak Thomas het verzet en scoorde de belangrijke tweede treffer die de tegenstander liet wankelen.


De van een zware knieblessure herstelde Nieuw-Zeelander speelde zowel tegen Willem II als tegen ADO Den Haag met een ongekende pass zuiverheid, meldt VI met OPTA als bron. In het winderige Den Haag kwamen alle passes die de middenvelder verzond, bij een medespeler aan. 100% zuiverheid is tamelijk uniek te noemen, nadat een week eerder Willem II ook al kennis had gemaakt met zijn nauwkeurige passing. De passes vertrekken, in tegenstelling tot de passes van Rosario, ook vaak in voorwaartse richting. Wel was zijn spelaandeel in de eerste 20 minuten van de wedstrijd wat mager te noemen.

De positie van Thomas is uit nood geboren en dat is vaak het geval bij een zoekend elftal wat naarstig op jacht is naar het goede gevoel en vastigheden die weer tot succes kunnen bijdragen. De oefenduels in Qatar lieten zien dat Thomas op die positie uit de voeten kan maar een echte schaduwspits lijkt niet op zijn lijf te zijn geschreven. Thomas is een lopende speler maar mist het verfijnde wat bijvoorbeeld Sam Lammers zeker in de voeten heeft. Ook in de kleine ruimte is Thomas wat minder kundig dan je van een echte schaduwpits mag verwachten. Toch kan Thomas met al zijn energie en loopvermogen in zijn nieuwe rol PSV goed van dienst zijn komende weken in de wedstrijden tegen Vitesse en Feyenoord.

‘Het bevalt heel goed’, zei Thomas zaterdag in Den Haag over zijn nieuwe rol. ‘De plek is meer vooruitgeschoven dan ik gewend was, maar het gaat uitstekend. De samenwerking met Sam verloopt ook goed en voor mij is het heel mooi dat ik opnieuw mijn goal heb meegepakt.’

Thomas over zijn tweede duel op rij op die positie: ‘De trainer weet dat ik ook zonder bal veel werk verricht op deze positie. Ik kan veel gaten dichtlopen, zet altijd druk. Het vertrouwen groeit duidelijk. Weer drie doelpunten, weer de nul gehouden, eindelijk een uitzege.’

‘De afgelopen weken zijn een zoektocht geweest. We zaten op een gegeven moment zo diep dat we niet eens meer op PSV leken. We zijn vervolgens terug naar de basis gegaan, de basis waardoor we allemaal bij deze mooie club terecht zijn gekomen. Vuile meters maken, hard werken en winnen, lelijk of mooi. De rest komt dan vanzelf, dat begin je nu steeds meer te zien’, aldus Thomas in gesprek met VI na de winst in Den Haag.


Facebook Comments