Home Nieuws Indrukwekkende statistieken Guti en Sangaré zorgen voor minder perspectief Pröpper en van...

Indrukwekkende statistieken Guti en Sangaré zorgen voor minder perspectief Pröpper en van Ginkel

5536
0

Marco van Ginkel en Davy Pröpper zien langzaam het perspectief op een serie basisplaatsen vertroebelen.

Geheel onverwacht heeft het er alle schijn van dat Erick Gutiérrez een basisplaats heeft veroverd in het elftal van Roger Schmidt. Omdat er in Monaco duidelijk sprake was van ‘nood aan de man’ mocht Gutiérrez in de basis beginnen en dat deed hij met verve. De Mexicaanse middenvelder doorstond zijn hernieuwde vuurdoop met verve en dus gloort er meer en meer perspectief voor Gutiérrez.

Tel daarbij op de meer dan goede en stabiele ontwikkeling van Ibrahim Sangaré, die een vaste en stabiele basisspeler is in het elftal van Roger Schmidt en je ziet als vanzelf het perspectief voor de middenvelders Pröpper en van Ginkel kleiner worden. De revival van Guti is opvallend te noemen. De Mexicaan bleek niet alleen een rustpunt in balbezit naast Ibrahim Sangaré, maar droeg ook defensief veel bij aan de balans op het middenveld.

Uit het niets kan de Mexicaan ook opmerkelijke statistieken overleggen. De Latijns-Amerikaanse voetballer staat niet bepaald bekend als strijdende en schoffelende middenvelder maar juist daar maakte hij veel progressie. Dat is weer zichtbaar in de cijfers. Want opmerkelijk genoeg won de fysiek niet bijzonder sterke Mexicaan in die drie wedstrijden waarin hij startte (Monaco, Fortuna Sittard en Vitesse) steeds de meeste luchtduels van alle spelers.

Bovendien nam hij na Sangaré de meeste succesvolle tackles voor zijn rekening als we naar de statistieken van OPTA kijken. In het thuisduel tegen Vitesse presteerde de Mexicaan nog iets bijzonders want hij won alle elf persoonlijke duels. Ook de statistieken van Ibrahim Sangaré waren veelzeggend. De Ivoriaan veroverde 11 keer de bal van zijn tegenstander.

Het betreffen nagenoeg perfecte statistieken voor de twee succesvolle middenvelders. Het zorgt er tevens voor dat Marco van Ginkel en Davy Pröpper aan de bak moeten om weer speelminuten te kunnen gaan maken.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here