Home Nieuws Incident Arias nauwelijks benoemen waard

Incident Arias nauwelijks benoemen waard

15
0

Phillip Cocu gaat Santiago Arias ter verantwoording roepen voor zijn gedrag na de rode kaart.

Cocu had zelf niet gezien dat een gefrustreerde Santiago Arias een ruitje insloeg. “Ik heb het net gehoord, uiteraard gaan we erover zitten. Dit hoort niet”, aldus Cocu voor de camera van Fox Sports. Het lichte incident zal snel in de doofpot worden gestopt zodat de selectie zich weer op echt belangrijk zaken kan richten. Arias uitte een korte emotie op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, punt.

“Natuurlijk ben je teleurgesteld, maar dan moet je je inhouden. Het toont aan dat Arias gefrustreerd is. Je hebt ook te maken met emoties in het voetbal, we gaan er over praten. Dit hoort niet bij PSV.”¬†Arias werd in de 57e minuut van het tegen Willem II door de marchanderende en zwakke scheidsrechter Bas Nijhuis weggestuurd met zijn tweede gele kaart. De hoofdrolspeler zelf is zich bewust van zijn ‘fout’ en trekt diplomatiek het bekende boetekleed aan.¬†“Ik was een beetje boos,” zo liet hij weten tegenover de NOS. “Ik dacht niet na, was wat opgewonden. Maar ik moet mijn fout accepteren. Ik heb de ruit gebroken en daar moet ik voor boeten. Als ik van het veld word gestuurd, moet ik daar voor boeten, het is mijn eigen schuld.”

Maandag zal Arias op gesprek moeten komen. Hij krijgt sowieso de rekening voor het zetten van een nieuwe raam gepresenteerd, zo liet PSV hem al weten.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here