Home Nieuws In Zürich en in het noorden van Noorwegen kijkt men uit naar...

In Zürich en in het noorden van Noorwegen kijkt men uit naar de komst van PSV: ‘Wat een weerzien!’

3558
0

PSV heeft het redelijk getroffen in de Europa League met de loting tegen Arsenal, de Noorse landskampioen Bodø/Glimt en de Zwitserse landskampioen FC Zurich.

Van PSV mag worden verwacht dat het als nummer één of twee in de groep zal eindigen en na de winterstop Europees voetbal speelt. Met twee topaffiches tegen Arsenal op de agenda gloren er heuse topwedstrijden aan de horizon, die ook voor de ontwikkeling van de spelers prima te noemen is. De beide ‘mindere’ broeders in de poule zijn vooral blij met de zware tegenstand.

In het noorden van Noorwegen, op 1200 kilometer van Oslo, was men opgetogen na de loting. Het Noorse medium VG dicht Bodø/Glimt ondertussen niet veel kansen toe in de groep en spreekt van ‘zware tegenstand’. De spelersgroep maalt er in ieder geval niet om en kijkt uit naar de affiches: ‘Het is een geweldige loting. Ik ben enorm tevreden, hoewel we ook veel minder zware tegenstanders hadden kunnen loten’, aldus aanvoerder en middenvelder Ulrik Saltnes.

In Zurich werd men voor net eerst in 13 jaar weer eens landskampioen en dus komen de grotere Europese clubs naar de zakelijke hoofdstad van het Alpenland. Ook in Zürich is men enthousiast over de loting tegen PSV en Arsenal. De voorzitter van de club uit Zurich zei na de loting bijzonder tevreden te zijn met de komst van de twee topclubs. ‘Tegen PSV hebben in 1964 al gespeeld. Wat een weerzien!’, zei voorzitter Ancillo Canepa net na de loting tegen PSV. In 1964 werd PSV over twee duels zelfs uitgeschakeld door FC Zürich in het voormalige Europacup I toernooi.


Vorig artikelEngelse media kijken uit naar Arsenal – PSV én weerzien met ’topspits’ Ruud van Nistelrooij
Volgend artikelWim Kieft overdrijft, analist haalt hard uit naar Joey Veerman: ‘Zelfbenoemde Toni Kroos’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in