Home Nieuws In Waalwijk is men nog altijd boos: Dit is waarom Sávio niet...

In Waalwijk is men nog altijd boos: Dit is waarom Sávio niet wordt aangepakt en Vaessen en Kramer wel

2992
1

RKC Waalwijk verkeert nog altijd in boze sferen. De club voelt zich stevig gedupeerd door de KNVB en door scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

De gemoederen in Waalwijk lijken nog altijd niet bedaard te zijn want de wedstrijd in Eindhoven krijgt mogelijk een vervolg voor een tweetal spelers. Michiel Kramer en Etiënne Vaessen mogen inmiddels vrezen voor een schorsing. Beide spelers, aanvoerder en keeper, lieten na afloop geen spaan heel van de arbitrage. De KNVB onderzoekt de zaak waar het de situatie rond Sávio juist niet onderzoekt.

De Braziliaan zou een slaande beweging hebben gemaakt maar daar denkt de KNVB beduidend anders over. Kramer sprak na afloop over een ’topclubpenalty’, ‘een regelrechte schande’ en ‘een goedmakertje’ omdat Gözübüyük vorig jaar een strafschop gaf aan Feyenoord, waardoor PSV geen kampioen meer kon worden. Ook Vaessen hield zich niet in en dus is de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek gestart.

Iedereen heeft zijn of haar mening over het voorval maar de regels zijn eigenlijk erg duidelijk. “Het is gevaarlijk spel”, zegt voormalig scheidsrechter Dick Jol over het moment. “Als Mulder hem niet raakt is het een indirecte vrije trap vanwege gevaarlijk spel, maar de speler is hier geraakt. Dan is het gewoon een strafschop, want er is contact. Het heeft niets te maken met dat een scheidsrechter niet op het juiste moment ingrijpt of bevooroordeeld is. Het is een overtreding, dit zijn nou eenmaal de regels.”

Waarom zijn Kramer en Vaessen wel in beeld bij de bond en Sávio niet, luidt de vraag. Jol geeft antwoord: ‘Volgens de KNVB omdat dat in principe tijdens de wedstrijd is beoordeeld door de scheidsrechter en VAR. Het is dan niet beoordeeld als een slaande beweging, maar het is meer een duw. Ze moeten dan honderd procent zeker zijn voor een speler schuldig wordt bevonden”, verklaart Jol zijn visie.


Vorig artikelRuim 2000 PSV fans flink gedupeerd na afgelasting Arsenal – PSV, mogelijk wordt er gecompenseerd
Volgend artikelUEFA en Britse overheid verplaatsen Arsenal – PSV naar 20 oktober

1 REACTIE

  1. Hieruit blijkt dus dat de commentatoren op de tv kop zonder kop alles roepen zonder de spelregels te weten. Vooral Been en de andere. Ze hadden anders geroepen als Feyenoord of Ajax zo’n pingel mee hadden gekregen. Nu was het hun club niet dan zien ze anders. Een tip voor ze. Volgende keer eerst na gaan wat de regels zijn voordat alles gaan roepen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in