Home Nieuws In Twente wijst men naar PSV als nieuwe landskampioen, met Jerdy Schouten...

In Twente wijst men naar PSV als nieuwe landskampioen, met Jerdy Schouten als verdediger

2442
0

De Eredivisie staat weer op het punt van beginnen en dat betekent dat de meeste analisten de pijlen weer richten op de Eredivisie.

Na een kleine week veelal Oranje-nieuws richt de gemiddelde voetbalfan in Nederland zich weer op de steeds sterker wordende en steeds meer spektakel biedende Eredivisie. De Eredivisie geldt in Europa immers als de vijfde competitie en is de Portugese en Belgische competitie al ver voorbij en zelfs Frankrijk hebben we achter ons gelaten.

Dit seizoen lijken PSV en Feyenoord de scepter te gaan zwaaien in de Eredivisie en zal de nummer drie van vorig seizoen nog alle zeilen moeten bijzetten niet nog lager dan de derde te plaats te gaan eindigen. Dit weekend kunnen de Amsterdammers nog dieper het moeras inzakken dan ze al staan. Een bezoek aan FC Twente geldt immers als lastige opgave voor de ploeg die zelfs in Rotterdam tegen Excelsior en in Sittard tegen Fortuna grote moeite kende een punt uit het vuur te slepen.

Het voetbalpraatprogramma VoetbalTijd, op de regio Twente en FC Twente gericht, blikt alvast vooruit op de competitie en de kansen op de landstitel. Ook bij VoetbalTijd verwacht men veel van PSV en Feyenoord maar wordt vooral naar PSV gewezen als nieuwe landskampioen. Men is zeer te spreken over de transferzomer van PSV en over het algemeen genomen krijgen Earnie Stewart en Marcel Brands het cijfer zeven toebedeeld voor de voorbije transferzomer.

Analist René Wagelaar is samen met Ben Rienstra te gast en beide analisten zijn dan ook zeer te spreken over het beleid van Earnie Stewart, waarbij vooral Peter Bosz de nodige complimenten toebedeeld krijgt. Opvallend genoeg denkt men wel dat Jerdy Schouten, die ook de nodige complimenten krijgt over zijn frisse spel, PSV achterin zal gaan dienen in plaats van vanuit het middenveld.

Wagelaar wijst eerst naar de aankopen deze zomer: “PSV krijgt van mij een 7, ze hebben goed ingekocht. Heel goed, ik denk dat PSV kampioen wordt.” Rienstra haakt in en is het ermee eens maar wijst ook naar aankoop Schouten als de spil in het spel van PSV.

“Ik geloof daar ook wel in. Feyenoord of PSV zoals het er nu uitziet.” Gevraagd naar de beste speler die gehaald is zegt. “Het geheel is goed. Maar Noa Lang en Joey Veerman zijn ook goed.”

Ook aankoop Armel Bella-Kotchap komt aan bod, waarbij het niet duidelijk is of ze Duitser als basisspeler zien of dat juist Jedry Schouten de nieuwe centrale verdediger gaat worden. Wagelaar: “Dan hebben ze die centrale verdediger uit Engeland er nog bijgekocht, dat is ook een goede. Het staat goed man. Schouten, van achteruit. Een extra man die zo inschuift op het middenveld”, wijst men naar ‘verdediger’ Schouten.

Rienstra vult aan: “Ik vind hem verdedigend ook gewoon heel goed geworden. Iedereen heeft het over het voetballen, maar hij verdedigt ook gewoon goed”, aldus Rienstra, die uitsprak Schouten in Italie veel gevolgd te hebben en ook in de grote wedstrijden eenvoudig overeind zag blijven.


Vorig artikelDe herinneringen van Boudewijn Zenden, geen assistent van Bosz maar dankbaar voor PSV-jaren
Volgend artikelDe lach is terug na moeilijke jaren in Parijs en Rome | Wiijnaldum begonnen met trainen bij nieuwe club in Saudi-Arabië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in