Home Nieuws In The Picture: Ruud van Nistelrooij

In The Picture: Ruud van Nistelrooij

99
0

PSV, topclub uit de Lichtstad

PSV Eindhoven maakt al jaren deel uit van de traditionele top drie in het Nederlandse voetbal. Samen met Ajax en Feijenoord zijn zij ook met name in het verleden een aantal keren zeer succesvol geweest in Europa. De Eindhovense ploeg beschikt normaal gesproken over het nodige talent. Dat was eigenlijk altijd al wel zo. In het verleden hadden ze spelers als de gebroeders van de Kerkhof, doelman Jan van Beveren en clubicoon Willy van der Kuijlen. Later kwamen daar spelers bij als een Jan Poortvliet, Berry van Aerle die ook deel uit maakte van het Oranje wat in 1988 Europees Kampioen werd. Bij PSV hadden ze ook altijd een goed scoutingsapparaat met name richting Zuid-Amerika. Talentvolle spelers werden bij PSV topspelers we denken dan aan de Brazilianen Romario en Ronaldo.


Nederlandse toppers

Ook uit Europa kwamen sterke spelers naar Eindhoven zoals de Belg Luc Nilis. Andere spelers waren de Mexicaan Guardado, Farfan en Edström. Maar PSV beschikte ook altijd over sterke Nederlandse spelers die graag naar Eindhoven kwamen. Arjen Robben die nu nog steeds furore maakt bij Bayern München kwam van FC Groningen over naar PSV. Ook Ronald en Erwin Koeman speelden bij PSV. Sommige spelers maakten vanuit Eindhoven de sprong naar de grote Europese topploegen. Memphis Depay is zo’n speler net als Marc van Bommel, Arnold Bruggink en Jaap Stam die naar Manchester United vertrok. Natuurlijk mogen we in dat rijtje Ruud van Nistelrooij niet vergeten. Hij maakte carrière via FC Den Bosch, Heerenveen en PSV. Later werd hij een ster bij Manchester United en Real Madrid. PSV hoort dus door de jaren heen terecht bij de traditionele top drie.

Wat het vervolg van de carrière van Van Nistelrooij aangaat; wie is er niet benieuwd naar het pad wat de trainer in spee zal gaan afleggen? Van Nistelrooij twijfelde lang over zijn carrière na zijn voetballoopbaan. Het heeft er ondertussen alle schijn van dat de Geffenaar het pad van Mark van Bommel gaat volgen.

Van Nistelrooij is momenteel trainer van PSV 019, wat een echte talentenfabriek is getuige de prestaties van het jonge elftal. Voorlopig gaat het crescendo want PSV 019 kan zich nog plaatsen voor het vervolg van UEFA Youth League van seizoen 2018-2019. Wordt Ruud van Nistelrooij een net zo bijzondere trainer als dat hij voetballer was?

Lees hier het bijzondere verhaal van Ruud van Nistelrooij.

Dit is een artikel in samenwerking met Wedstrijd.tips.


Facebook Comments Box