Home Nieuws In The Picture: Lars Unnerstall, de doelman van 94 reddingen

In The Picture: Lars Unnerstall, de doelman van 94 reddingen

55
0

Lars Unnerstall staat dit weekend letterlijk en figuurlijk ‘in the picture’. Zowel bij de PSV fans als bij de media want een ieder is benieuwd hoe de Duitse doelman zich verder weet te ontwikkelen.

Jeroen Zoet is voorlopig nog niet weg uit Eindhoven maar is niet bezig aan zijn beste seizoen. Unnerstall daarentegen is wel bezig aan een uitstekend seizoen al dient daarbij ook de kanttekening gemaakt te worden dat een doelman van VVV veel meer te doen krijgt dan een doelman van een topclub. Als die doelman van een topclub dat zogenaamd ‘iets’ te doen krijgt, dient hij de ballen wel tegen te houden. Unnerstall heeft in dit lopende seizoen al 94 reddingen op zijn naam staan. Het zijn ogenschijnlijk geweldige statistieken.

De vraag is of Lars Unnerstall de concurrentiestrijd met Zoet aan kan gaan? Ook in Limburg leeft het keepersvraagstuk bij PSV. “Die vraag leeft op dit moment heel erg. Ik ben zelf ook heel erg benieuwd”, zegt Rick Cremers VVV volger van L1 in gesprek met Omroep Brabant. “Ik denk niet dat hij beter is dan Zoet, maar ik denk wel dat Unnerstall zich kan meten met de huidige PSV-keeper. Mocht Zoet vertrekken, dan lijkt Unnerstall mij de logische opvolger.”

Toch plaatst Cremers ook de bekende kanttekening. “Je kunt ze eigenlijk niet vergelijken op dit moment. Als keeper van PSV krijg je maar een paar keer per wedstrijd iets te doen. En dan moet je er ook staan. Als keeper van VVV krijg je natuurlijk veel meer momenten om je te onderscheiden als keeper. Unnerstall kan zich iedere wedstrijd weer in de kijker spelen.”

Unnerstall, die in het verleden wedstrijden speelde voor Schalke 04, FC Aarau en Fortuna Düsseldorf, is een fijne collega in de VVV spelersgroep weet Cremers. “Ja, dat komt ook omdat hij heel erg bescheiden is. Hij heeft het nooit over zijn eigen prestaties. Als hij tien reddingen heeft verricht en VVV verliest met 3-0, dan is hij niet blij. Er zijn keepers die zich dan laten horen. Maar Unnerstall heeft liever dat hij maar twee reddingen heeft en wel wint. Hij is echt bescheiden.”

Stan Valckx haalde Unnerstall naar Venlo en dat valt te prijzen zegt de L1 verslaggever. “Valckx heeft met zijn speurneus Unnerstall naar VVV weten te halen, met de beperkte middelen die de club heeft. Een doelman met Champions League-ervaring. Een keeper van dat niveau zal er niet snel meer zijn hier. Bij VVV maken ze zich ook al zorgen over zijn opvolging. Hij zal hier met een flink afscheid vertrekken.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here