Home Nieuws In Rotterdam en Amsterdam gaat het niet over blessures; blessure niet zwaarbelaste...

In Rotterdam en Amsterdam gaat het niet over blessures; blessure niet zwaarbelaste Teze is het onderzoeken waard

3062
0

PSV en blessures. Het begint inmiddels een dagelijks terugkerend onderwerp te worden.

De winterstop heeft nog lang niet haar intrede gedaan maar de selectie van PSV lijkt meer dan welke selectie dan ook te snakken naar de wintestop. Blessures en ziektegevallen wisselen elkaar af en vrijwel iedere speler in de selectie heeft te kampen met blessures.

Vrijwel alle media vallen over elkaar heen als het over de blessureperikelen bij PSV en op de Herdgang gaat. Waar bevindt zich de oorsprong van al het blessureleed en is het ook te voorkomen of is het slechts accepteren? Analisten, journalisten en tv programma’s: steeds opnieuw gaat het over PSV en de blessures. Ook criticaster Valentijn Driessen heeft een scherpe mening over de blessureperikelen aan PSV zijde.

Valentijn Driessen zag PSV dit weekend ruim winnen van Fortuna Sittard en was onder de indruk van dat wat PSV liet zien. Fortuna Sittard kende een zwak verweer maar Driessen zag ook dat PSV letterlijk en figuurlijk geen enkele kans wist weg te geven. Driessen was onder de indruk van de wissels van Roger Schmidt, die goed uit wisten te pakken. Maar ook Driessen kijkt naar de vele blessures.

“Ik moet eerlijk zeggen. Ik heb PSV tegen Fortuna Sittard zitten kijken en Fortuna heeft gewoon geen kans gekregen. Die waren echt kansloos “, vertelt Driessen in gesprek met Veronica Inside.

Driessen richt vervolgens de pijlen op Jordan Teze en dat is terecht te noemen. De jonge verdediger maakte niet al teveel speelminuten dit seizoen en des te opmerkelijker is het dan hij al na 15 minuten geblesseerd uitviel in Sittard. “Als je het aantal speelminuten bij elkaar neemt van die jongens: Teze heeft heel vaak niet gespeeld, Madueke heel vaak niet gespeeld, de jongens die weinig spelen zijn heel vaak geblesseerd en niet de jongens die veel spelen. Ik denk dat dit een kwestie is van onder belasting. Je doet te weinig en je hebt te weinig inhoud”, zegt Driessen, die ook vindt dat PSV als club gedegen onderzoek moet doen naar de blessuregevallen.

Bij Ajax en Feyenoord zijn er geen noemenswaardige blessures en spelen heel vaak dezelfde spelers. “Bij Ajax zijn ze allemaal fit, bij Feyenoord zijn ze allemaal fit. Die krijgen dan ook nog een wedstrijd in Berlijn op zo’n waterveld. Dat is loodzwaar en die gaan vervolgens weer”, aldus een kritische Valentijn Driessen over de blessureperikelen aan PSV zijde.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here