Home Columns In Rotterdam en Alkmaar wijst men niet naar verschil in budget, het...

In Rotterdam en Alkmaar wijst men niet naar verschil in budget, het steeds ‘indekken’ van Roger Schmidt is een schande voor PSV

4003
0

De winterstop van seizoen 2021-2022 is aangebroken en PSV wist als koploper de eerste helft van de besproken eerste seizoenshelft af te sluiten.

Daar is verder alles wel mee gezegd want het houdt allemaal niet over wat het PSV van Roger Schmidt laat zien. De ploeg is uitgeschakeld in de Europa League en wint geen enkele topwedstrijd in de Eredivisie waar het ook in Europa nagenoeg niets liet zien. Clubs als Sturm Graz worden door het PSV van Roger Schmidt moeiteloos aan de kant gezet maar een niveau hoger valt het elftal van Schmidt steeds genadeloos door de mand. AS Monaco en Real Sociedad konden simpelweg niet worden verslagen.

Toegegeven, Galatasaray en het Deense FC Midtjylland werden wel aan de zegekar gebonden maar verder dan dat geraakt het PSV van Roger Schmidt niet. De Duitse coach krijgt het wel voor elkaar de rug te rechten met PSV door na de nederlagen tegen Feyenoord en Ajax de zogenaamde kleine Eredivisie wedstrijden winnend af te sluiten maar volgens de theorie van Roger Schmidt is dat juist de normaalste zaak van de wereld want de coach denkt in budgetten.

Ajax heeft het hoogste budget dus Ajax wordt kampioen. Die theorie zou er ook voor moeten zorgen dat PSV ‘gewoon’ eenvoudig zou moeten winnen in Heerenveen want PSV heeft immers een veel hoger budget dan de club uit Friesland. PEC Zwolle en Sparta thuis worden pas in de laatste minuten verslagen. Hoe kan dat, met een veel hoger budget? NEC uit? 1-2 in de laatste minuut met veel geluk en wijsheid. Volgens de theorie van Schmidt onmogelijk want NEC heeft een veel lager budget dan PSV en dus zou PSV korte metten moeten maken met NEC. Te pas en te onpas grijpt Roger Schmidt terug naar zijn aloude stokpaardje van budgetten, daar waar de directie van PSV Roger Schmidt juist gecontracteerd heeft om dat verschil in budget tussen PSV en Ajax weg te poetsen middels bijzondere prestaties en/of trainersmethodieken.

Het tijdperk Roger Schmidt bij PSV lijkt er inmiddels voor te zorgen dat er onder de PSV fans een soort tweedeling aan het ontstaan is. Er is een deel van de fans die fan zijn van de befaamde trainer Roger Schmidt met zijn inmiddels befaamde trainingsmethodieken maar er is ook een deel van de PSV fans die weinig op hebben met de coach uit Duitsland. Een duidelijke oorzaak daarvoor kan worden gezocht in het zeer voorzichtige communiceren van de Duitse coach over de kansen op de landstitel.

PSV heeft immers nog steeds een coach die feitelijk denkt dat het heel lastig is om landskampioen te worden. De voorzichtigheid waarmee Schmidt de race om de landstitel steeds weet aan te duiden, is eigenlijk vervelend te noemen en past niet bij de ambitie die de club naar buiten toe weet uit te spreken. Schmidt denkt dat het dit seizoen mogelijk is om Ajax voor te blijven in de titelrace. Wel heeft de regerend landskampioen uit Amsterdam ‘nog altijd de beste voorwaarden om kampioen te worden’, zegt hij. En dat laatste is het stokpaardje van Roger Schmidt geworden. De Duitser moet en zal de PSV achterban waarschuwen. Het is inmiddels storend geworden om als PSV fan wekelijks te moeten aanhoren dat niet PSV maar Ajax de beste papieren heeft.

In Italie heeft Juventus het hoogste budget van alle Serie A clubs maar de coaches van andere clubs zijn ‘gewoon’ bezig met trachten landskampioen te worden. Er wordt niet wekelijks gewezen naar het verschil in budget tussen Juventus enerzijds en Inter, AC Milan en Napoli anderzijds. Hetzelfde geldt voor AZ uit Alkmaar. Daar heerst een topsportklimaat en wordt er naar buiten louter gesproken over topprestaties leveren en alles op alles zetten om landskampioen te worden. Momenteel is dat uieraard geen gespreksonderwerp in Alkmaar gezien de stand op de ranglijst maar in het afgebroken Corona seizoen, droeg AZ niets anders uit dan landskampioen te willen worden. Geen moment werd er in percentages en/of kansen gecommuniceerd.

In Rotterdam spreekt de trainer van dienst, die op 4 punten van koploper PSV staat, andere taal. Arne Slot zegt alleen maar dat nu zijn Feyenoord zo dichtbij de bovenste plaatsten op de ranglijst staat, men in Rotterdam vol voor de titel gaat. Slot spreekt niet over percentages en ook niet over kansen maar wenst gewoon vol voor de landstitel te gaan. Zo hoort het.

Winterkampioen PSV heeft één punt meer dan Ajax en dat zegt uiteraard nog helemaal niets. “Dat betekent dat we het goed gedaan hebben”, jubelt Schmidt in gesprek met Omroep Brabant. Wel houdt hij een stevige slag om de arm. “Ajax is een hele goede ploeg en heeft kwaliteiten over heel het veld. Ze hebben in mijn ogen nog altijd de beste voorwaarden om kampioen te worden”, begon Roger Schmidt deze week weer eens over de titelrace.

“Maar het is dit seizoen voor ons mogelijk om Ajax te verslaan”, voegt Schmidt er nog wel aan toe. “Het is een open race. We gaan er alles aan doen om deze eerste plek vast te houden. Voorlopig kijken we het van wedstrijd tot wedstrijd.” Het inmiddels wekelijks indekken van Roger Schmidt is een schande voor PSV en haar ambities te noemen. Roger Schmidt is in Eindhoven een heuse excuustrainer geworden, die geen contractverlenging verdient bij PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here