Home Nieuws In Nice prijst men daadkracht PSV inzake transfer Benítez: ‘De beste doelman...

In Nice prijst men daadkracht PSV inzake transfer Benítez: ‘De beste doelman van Ligue 1 én de Eredivisie’

4411
0

Walter Benítez vertrok deze week transfervrij naar Eindhoven en daar wordt PSV in het zuiden van Frankrijk om geprezen.

In Nice ziet men de doelman met lede ogen vertrekken. De spelersgroep van OGN Nice weet dat men een uitstekende keeper moet laten gaan. De doelman wist ook afgelopen seizoen uit te blinken in daadkracht en clean sheets. Pablo Rosario en ploeggenoot Calvin Stengs weten dat Benítez gemist gaat worden. Beide spelers denken dat de Argentijn meteen zal gaan uitgroeien tot de beste keeper in de Eredivsie.

Benítez keepte zes seizoenen voor OGC Nice maar vertelde niets over zijn aanstaande transfer naar PSV tegenover zijn ploeggenoten. “Hij zit wel bij dezelfde zaakwaarnemer als de oud-Eredivisie-spelers dus misschien had hij het niet nodig. Ik vond het opvallend, maar voor hem zal het een mooie, nieuwe uitdaging zijn”, zegt Stengs tegenover ESPN.

Benítez kan prima cijfers overleggen en hield vorig seizoen maar liefst veertien keer de nul in de Ligue 1. “Hij is in mijn ogen de beste doelman van de Ligue 1. Je kan hem bijna niet betrappen op foutjes. Hij is sterk op de lijn, dominant in het strafschopgebied en nadrukkelijk aanwezig in de coaching. Met de kwaliteiten die hij met zich meebrengt is hij meteen een van de betere keepers van de Eredivisie. Misschien wel de beste”, aldus Stengs over zijn voormalig ploeggenoot.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here