Home Nieuws In München huivert men voor Xavi Simons, directeur die Simons haalde ontslagen

In München huivert men voor Xavi Simons, directeur die Simons haalde ontslagen

11341
0

FC Bayern München en Red Bull Leipzig staan zaterdagavond in München tegenover elkaar. Vooraf werd het vuurtje al meteen opgestookt.

Duitse media wilde maar wat graag weten wat men bij de Duitse kampioen vindt van Xavi Simons en dus werden vrijdag de nodige vragen over het spel en de ontwikkeling van Simons gesteld in Munchen. De trainer van de kampioen blijkt onder de indruk te zijn en sprak lyrisch over de aanvaller.

Het is meer dan duidelijk voor iedere voetballiefhebber: Xavi Simons maakt een overweldigende entree in de Bundesliga. De trainer van FC Bayern, Thomas Tuchel, is bepaald niet verrast door de ontwikkelingen van Simons. Tuchel wijst in gesprek met Duitse media naar het seizoen PSV wat Simons achter de rug heeft.

Tuchel kent Simons nog van zijn periode bij Paris Saint-Germain, waar hij de toen zeer jonge Simons onder zijn hoede had. Tuchel liet Xavi Simons vier jaar geleden als zestienjarige voor het eerst meetrainen met de hoofdmacht van PSG.

‘Ik had hem als heel jonge jeugdspeler onder mijn hoede en het was duidelijk dat hij veel potentie had’, zei de trainer op de persconferentie voor het duel tegen RB Leipzig.

‘Dankzij de Eredivisie heeft hij het Nederlands elftal gehaald. Hij maakt een sterke ontwikkeling door. Hij heeft een duidelijke positie, dat helpt hem’, vervolgde Tuchel, die zijn spelers waarschuwde voor de kwaliteiten van Simons. ‘Hij is technisch begaafd, rustig aan de bal en koel voor het doel. We moeten hem zien af te stoppen’, klinkt het vanuit München.

Bij Red Bull Leipzig werd het daags voor het duel tegen FC Bayern München ook ineens onrustig. De club uit Leipzig ontsloeg uit het niets haar technisch directeur omwille van een uitspraak over een toekomstig dienstverband bij FC Bayern München. Het gaat om Max Eberl. Eberl haalde afgelopen zomer Xavi Simons weg bij PSV en was pas sinds december werkzaam voor Leipzig.


Vorig artikelBestuur Sevilla wil niet aan tafel met bestuur ‘schandaalclub’ en richt zich alvast op PSV
Volgend artikelPSV met Manchester City enige ongeslagen ploeg in Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in